Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура України порушила кримiнальну справу за фактом штучного створення доказiв обвинувачення - так званих "записiв Мельниченка", повiдомив Генеральний прокурор Геннадiй Васильєв


Генпрокурор зазначив, що особа, яка змонтувала цi записи, "не встановлена, на це питання вiдповiсть слiдство".

Генпрокурор зазначив, що особа, яка змонтувала цi записи, "не встановлена, на це питання вiдповiсть слiдство".

Г.Васильєв також наголосив, що "всi, хто має до цього стосунок, будуть допитанi, у тому числi й народний депутат Олександр Мороз, який надав цi плiвки".

За його словами, експертиза встановила, що монтаж почався 18 вересня 2000 року i завершився 15 жовтня в тому ж роцi. Цi данi виходять з програми монтажу "за визначенням маркера", сказав вiн.

Генпрокурор зазначив, що записи, якi зробленi в цифровому форматi (записи Мельниченка) не можуть бути використанi як доказ.

Вiн нагадав, що матерiали, якi дослiджувалися мiжнародними експертами, є копiєю, i його цiкавить питання, чи iснують насправдi оригiнали.

"Якщо буде встановлено, що будь-кому вiдомо про цi записи, то ця людина буде допитана", - сказав Г.Васильєв, вiдзначивши при цьому, що "необхiдно розiбратися в тому, хто змонтував записи".

Генпрокурор наголосив, що дослiджувалися тiльки тi епiзоди записiв, якi стосувалися безпосередньо журналiста Георгiя Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG