Доступність посилання

ТОП новини

ДЕПУТАТИ, ЯКІ ВИЙШЛИ З БІЛЬШОСТІ, МАЮТЬ СІСТИ ЗА СТІЛ ПЕРЕГОВОРІВ ПРО УТВОРЕННЯ НОВОЇ, ДЕМОКРАТИЧНОЇ БІЛЬШОСТІ – СТЕЦЬКІВ.


“Всі народні депутати, які знайшли у собі мужність публічно порвати з парламентською більшістю, мають бути запрошені за стіл переговорів щодо того, як утворити нову, демократичну більшість в ім’я серйозних економічних та політичних реформ, які почнуться після президентських виборів", - заявив народний депутат Тарас СТЕЦЬКІВ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центрального штабу Віктора ЮЩЕНКА, вихід з парламентської більшості членів фракції НДП-ПППУ Олега ЗАРУБІНСЬКОГО, Володимира КАФАРСЬКОГО і Сергія ШЕВЧУКА, він вважає черговою ознакою розпаду більшості. "Ця подія – ще одне переконливе свідчення того, що Віктор ЯНУКОВИЧ як фігура слабшає, сила його слабшає, це – абсолютно очевидний факт", - переконаний Т.СТЕЦЬКІВ.

"Значна частина депутатів була під тиском зігнана у так звану парламентсько-урядову коаліцію. Зараз, оскільки цей тиск ослаб, вони бачать, що кандидат від влади не переможе на виборах, і починають, як мінімум, шукати для себе можливості продовження свого політичного майбутнього в рамках нової більшості, демократичної, яка буде сформована вже за Президента Віктора ЮЩЕНКА", - зазначив Т.СТЕЦЬКІВ. За його словами, такий процес є позитивним, і "двері перед такими парламентаріями треба обов’язково відкрити, оскільки це якраз ті люди, які мають в цілому демократичні, нормальні переконання, але були в силу тих чи інших причин затягнуті до більшості".

Т.СТЕЦЬКІВ впевнений, що політична реформа "у такому виконанні, як її задумували КУЧМА і МЕДВЕДЧУК, уже померла". "Я думаю, після закінчення президентських виборів парламент і новообраний Президент розпочнуть реалізацію справжньої політичної реформи, елементом якої буде внесення необхідних змін до Конституції. Але це буде відбуватися демократичним шляхом, а не під тиском. Це буде відбуватися в інтересах українського народу, а не клану КУЧМИ-МЕДВЕДЧУКА, як нам намагались її нав’язати зараз", - заявив народний депутат. "Зараз на порядку денному необхідне оприлюднення "Нашою Україною" та її лідером Віктором ЮЩЕНКОМ принципів, на яких буде формуватися нова, справді демократична більшість", - вважає Т.СТЕЦЬКІВ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG