Доступність посилання

ТОП новини

Гільдія власкорів в Одесі скаржиться на тиск чиновників.


Петро Каландирець

Символіка Гільдії власкорів в Одесі
Одеса, 24 вересня 2004 - Гільдія власних кореспондентів в Одесі у поширеній серед ЗМІ заяві висловила стурбованість з приводу ставлення прес- служби Одеського міськвиконкому до співпраці з кореспондентами всеукраїнських газет, радіо і телебачення, які працюють в Одесі. Автори заяви стверджують, що власкори в Одесі зустрічають перешкоди під час виконання професійних обов’язків.

Ця тема стала головною під час позачергового засідання Гільдії.

Члени Гільдії власних кореспондентів в Одесі вважають, що проблеми у співпраці з прес- службою Одеського міськвиконкому відчувають особливо ті журналісти, які друкують статті з критикою на адресу чиновників міської Ради.

Власкор газети "Факти" в Одесі Олександр Левіт
“Власні кореспонденти центральних ЗМІ, акредитовані в Одесі, висвітлюють у друкованих чи електронних засобах масової інформації життя регіону. Об’єктивне висвітлення на республіканському рівні проблем, від яких щодня потерпає Одеса, чомусь не влаштовує місцеве керівництво. Вони демонстративно ігнорують резонансні критичні виступи в пресі. Власкорів позбавляють можливості отримувати інформацію про життя в місті, не розсилають відомості про заплановані мерією заходи, порушуючи таким чином Закон України “Про ЗМІ”.

На думку авторів заяви Гільдії власкорів в Одесі, окремі одеські чиновники не тільки висловлюють невдоволення публікаціями у всеукраїнській пресі, але і пишуть листи зі спростуваннями до редакцій всеукраїнських видань, перед цим поширюючи їх у підконтрольній владі одеській пресі.

Подібна практика неодноразово була застосована до одеських власкорів газет “Комсомольська правда в Україні”
Учасники зборів Гільдії
(В’ячеслав Воронков), “Україна молода”, УНІАН (Михайло Аксанюк), “Факти” (Олександр Левіт), “Сегодня” (Людмила Воронкова) та інших видань.

Власкор газети “Факти” Олександр Левіт зазначив, що власні кореспонденти отримують лише інформацію, “дозовану прес- службою міськвиконкому”.

Олександр Левіт: “Телефонують мої колеги з управління інформації міськвиконкому і пояснюють: “Ви знаєте, у Вас ,найімовірніше,“глючить” електронна пошта. Але вона “глючить” лише тоді, коли їм це зручно. Таких моментів безліч”.

Учасники зборів Гільдії
Присутній на зборах Гільдії керівник прес- служби міськвиконкому Олексій Зарічанський відмовився коментувати поведінку чиновників мерії, але запевнив, що ставлення до власних кореспондентів в Одесі зміниться. Пан Зарічанський пообіцяв ініціювати і “круглі столи” на теми, які цікавлять власкорів, організувати зустріч з Одеським міським головою Русланом Боделаном.

Гільдія власкорів висловила рішучий протест керівництву міськвиконкому і вимагає “припинити практику тиску на акредитованих в Одесі власних кореспондентів”.
Газета "Вікна" - видання Гільдії власкорів в Одесі
XS
SM
MD
LG