Доступність посилання

ТОП новини

72% ПРИХИЛЬНИКІВ ЮЩЕНКА ВІРЯТЬ У ЙОГО ФАКТИЧНУ ПЕРЕМОГУ НА ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ – ОПИТУВАННЯ.


Лише 72% прихильників кандидата у Президенти України Віктора ЮЩЕНКА вірять у його фактичну перемогу виборах. Водночас майже 14% тих, хто голосуватиме за цього кандидата, переконані у тому, що Президентом України стане Віктор ЯНУКОВИЧ.

Ці дані соціологічного опитування оприлюднив сьогодні на прес-конференції в УНІАН керівник фірми “Юкрейніан соціолоджі сервіс” Олександр ВИШНЯК.

У перемогу В.ЯНУКОВИЧА, крім майже 89% тих, хто віддасть за нього свої голоси, вірять також майже 28% опитаних прихильників Олександра МОРОЗА, 34,4% - Петра СИМОНЕНКА та понад 26% громадян, які ще не визначилися зі своєю позицією.

У президентство В.ЮЩЕНКА готові повірити майже 2% прихильників його основного конкурента В.ЯНУКОВИЧА, майже 10% - О.МОРОЗА, 2,4% - тих, хто голосуватиме за лідера комуністів, а також 12,5% громадян, що досі не визначилися.

Проте, констатував О.ВИШНЯК, досвід показує, що категорія останніх частіше голосує за майбутнього переможця, ніж за тих, хто не має жодних шансів на перемогу – отже, “зараз за рейтингом переможця впевнено лідирує з травня В.ЯНУКОВИЧ”.

Дослідження також показало, що з початку виборчої кампанії розрив між двома лідерами за останні два місяці “скоротився статистично значно” – з майже 10% серед всіх опитаних - до 6,1% та з понад 13% тих, що підуть на вибори, до - 6,5%.

“Однак і зараз В.ЮЩЕНКО статистично значно випереджає В.ЯНУКОВИЧА за рейтингом першого туру,” – зауважив О.ВИШНЯК.

Водночас, зазначив він, регіональний розподіл прихильників двох лідерів перегонів майже не скорочується: проголосувати за В.ЯНУКОВИЧА на Сході України готові 39% респондентів, що майже на 24% більше, ніж за В.ЮЩЕНКА; на Півдні діючий прем’єр, як і раніше, відстає від В.ЮЩЕНКА більш, ніж на 4%; в Центрі В.ЮЩЕНКО випереджає конкурента майже на 23% - за нього готові віддати голоси 37,5% опитаних; на Заході за лідера “Нашої України” в першому турі мають намір голосувати майже 60% респондентів, тоді як за В.ЯНУКОВИЧА – лише близько 11%.

Згідно з результатами дослідження, з решти кандидатів більше 1% голосів у першому турі виборів можуть набрати, крім П.СИМОНЕНКА та О.МОРОЗА, лише Наталія ВІТРЕНКО та Анатолій КІНАХ.

Загалом же, було зазначено на прес-конференції, відрив двох основних лідерів від кандидатів так званого “другого ешелону” П.СИМОНЕНКА та О.МОРОЗА на сьогодні не тільки не скоротився, але навіть зріс. Цікаво також, що лідер СПУ за рейтингами вже зрівнявся чи навіть незначно випередив голову КПУ і “має реальні шанси втретє посісти третє місце за результатами президентських виборів”, як в 1994 та 1999 роках.

Опитування проводилося фірмою “Юкрейніан соціолоджі сервіс” з 8 по 19 вересня по всіх областях України, а також у Криму, Києві та Севастополі. Опитано 1801 особи. Теоретична похибка не перевищує 2,4%.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG