Доступність посилання

ТОП новини

РЯБЕЦЬ ОТРИМАВ ПОВНОВАЖЕННЯ ВЕСТИ ПОСТІЙНІ КОНТАКТИ З ПРЕДСТАВНИКАМИ МОНІТОРИНГОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ВІД ІМЕНІ ЯНУКОВИЧА.


Прем''єр-міністр України, кандидат на пост Президента України Віктор ЯНУКОВИЧ представив членам Тимчасового комітету ПАРЄ зі спостереження за президентськими виборами в Україні свого радника Михайла РЯБЦЯ, який, за словами В.ЯНУКОВИЧА, отримав всі повноваження вести постійні контакти з представниками моніторингових організацій від його імені. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів України. Під час зустрічі сторони обговорили хід передвиборчої кампанії, а також перспективи проведення в Україні чесних та демократичних виборів Президента.

В розмові з представниками Тимчасового комітету ПАРЄ, які перебувають в Києві з ознайомчим візитом, глава уряду України підкреслив, що зараз настає найбільш активна заключна фаза виборчих перегонів, і він особисто зацікавлений в проведенні чесних, прозорих та демократичних виборів. "Я розумію, що робота вашої комісії повинна бути чіткою, ви маєте отримувати максимум інформації, і ваша позиція має ґрунтуватися на реальних фактах", - зазначив прем''єр-міністр.

У свою чергу, голова делегації Крістос ПУРГУРІДЕС повідомив В.ЯНУКОВИЧУ, що моніторингова комісія не є своєрідною "європейською поліцією", ПАРЄ вважає Україну своїм повноправним членом, поважає Україну і сподівається, що Україна з такою ж повагою ставиться до базових принципів європейської спільноти. "В Україні є певні проблеми, але ми сподіваємося, що шляхом нашої співпраці із Урядом, і з Верховною Радою ми їх вирішимо, і вибори в Україні пройдуть демократичним шляхом", - наголосив він.

Члени делегації ПАРЄ задали В.ЯНУКОВИЧУ низку питань стосовно проведення виборчого процесу, реагування української влади на листи цієї організації, проблем під час виборів, а також рівних прав кандидатів на доступ до ЗМІ.

Глава уряду повідомив, що головною проблемою бачить недостатню підготовку громадянського суспільства в Україні. "Коли я стикаюся зі зловживаннями, завжди ставлю питання, чому люди інколи роблять порушення, про які їх навіть ніхто не прохав?", - зауважив прем''єр-міністр. При цьому, за його спостереженнями, з року в рік вибори в Україні стають все більш демократичними, прозорими та цивілізованими.

"Ми постійно займаємося вдосконаленням законодавства, вже набрала достатньої практики судова система, працює система реагування на ті чи інші порушення і здійснюються всі заходи, передбачені чинним законодавством", - зазначив В.ЯНУКОВИЧ.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG