Доступність посилання

ТОП новини

ГЕНПРОКУРАТУРА ОТРИМАЛА ВІД СБУ МАТЕРІАЛИ СПРАВИ ЩОДО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА.


Генеральна прокуратура України отримала від СБУ матеріали справи щодо отруєння кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій РУДЕНКО.

За його словами, "Генпрокуратура витребувала і отримала матеріали цієї справи, зараз вони знаходяться у слідчого особливо важливих справ".

Як наголосив С.РУДЕНКО, необхідність розслідування обставин отруєння В.ЮЩЕНКА (Генпрокуратурою а не СБУ – УНІАН) продиктована тим, що виникли "деякі обставини, і для забезпечення об''єктивного, повного, неупередженого розслідування цю справу має вести Генпрокуратура".

Говорячи про "обставини", С,РУДЕНКО сказав, що підтвердився факт зустрічі В.ЮЩЕНКА незадовго до його отруєння з керівниками СБУ. Але цей факт, наголосив керівник прес-служби, ніяким чином ще не доводить причетність співробітників СБУ до хвороби В.ЮЩЕНКА.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна прокуратура України 21 вересня порушила кримінальну справу щодо отруєння кандидата на пост Президента України В.ЮЩЕНКА за ст. 112 Кримінального кодексу України - "Посягання на життя державного чи громадського діяча". 22 вересня Генпрокуратура передала справу для розслідування Службі безпеки України.

Водночас, після того, як підтвердилася інформація про зустріч В.ЮЩЕНКА з представниками СБУ напередодні отруєння, голова Тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин отруєння В.ЮЩЕНКА Володимир СІВКОВИЧ запропонував передати цю справу для розслідування Генпрокуратурі. 24 вересня прес-секретар голови СБУ Марина ОСТАПЕНКО повідомила, що СБУ готова передати матеріали справи Генпрокуратурі для того, щоб ніхто не міг дорікнути Службу в упередженості і щоб розслідування було "повнішим та об''єктивнішим".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG