Доступність посилання

ТОП новини

До 50-річчя "Радіо Свобода". Степан Гавриш.


Шановний пане Дайн ! Шановний пане Народецький! Шановні працівники Українського бюро радіо «Свобода»!

50-ліття — вагомий ювілей, який спонукає і до ревізії минулого, до аналізу досягнень і невдач., і до побудови майбутніх, стратегій, підкріплених набутим досвідолі. ^їіим. більше, коли йдеться про успішні медіа-проекти, які з рокаліи набувають респектабельності і впливу. ^Какилі проектом для багатьох українців уже не одне десятиліття би/£й і залишається радіостанція «Свобода».

За часів Радянського Союзу, її аналітично-інформаційні передачі спонукали до осмислення реалій політичного й суспільного життя «однієї шостої суходолу», надихали до критичної оцінки безальтернативних пропагандистських наррацій, закладаючи камінці у фундамент майбутніх демократій.

Здобуття Україною Незалежності змінило формат передач «Свободи» - уможливилися пряли ефіри громадських діячів, які раніше не мали доступу до широкої аудиторії, стали популярними дискусії політиків, які відстоюють протилежні точки зору.

50 років роботи радіостанції і 13 років Незалежності нашої держави — достатній відрізок часу, аби оцінити поступ демократії в ^країні і, як необхідної її складової — поступ свободи слова.

Мені, як публічному політику, завжди імпонували професійність і неупередженість у поданні інформації, глибина аналізу політичних процесів і трансформацій, які відбуваються в У-країні. 5? завжди цінував дотримання "Свободою" азів кодексу журналістської етики — не транслювати лише одну точку зору, дати можливість висловитися всім задіяним сторонам.

Бажаю журналістському колективу шанованої радіостанції "Свобода" продовжувати традицію, започатковану півстоліття тому, і нести слухачам, неупереджену і чесну інформацію. Це стає особливо важливим напередодні президентських виборів, які не повинні стати початком кінця демократії в Україні.

Народний депутат України Координатор постійно-діючої парламентської більшості




С.Гавриш

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG