Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі презентували потенціал Одеської області.


Петро Каландирець

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький відповідає на запитання журналістів
Одеса, 28 вересня 2004 - У Парижі відбулася презентація Одеської області, під час якої була представлена експозиція економічного, інвестиційного, культурного і наукового потенціалу регіону. Проведені двосторонні переговори, засідання круглих столів, зустрічі з представниками провідних підприємств Франції. Делегацію очолив Голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький, який 28 вересня в Одесі, на брифінгу для для журналістів розповів про підсумки презентації.

Запрошення від посла України у Франції презентувати у Парижі Одеську область керівництво облдержадміністрації отримало після успішної аналогічної презентації регіону в Брюcселі.

Цього разу Україну представляли 34 одеських підприємства. Були запропоновані і цікаві інвестиційні проекти. Особливий акцент зроблений на транспортній галузі, оскільки через Одеську область проходить два європейських транспортних коридори.

Прес конференція за підсумками презентації регіону у Парижі
Презентація регіону була проведена в рамках українсько-французького бізнес-форуму, організованого за підтримки Асоціації промисловців Франції. Значне зацікавлення представлена одеська продукція викликала у представників ділових кіл Франції. Вже більше 30 французьких підприємств висловили бажання вивчити можливості двосторонньої співпраці.

“Експозиція економічного, інвестиційного, культурного та наукового потенціалу Одеської області була розміщена у приміщенні культурного відділу посольства України у Франції. Унікальний стенд присвячений спадку французької культури в історії Одеського регіону викликав шалений інтерес у французів. На прохання посольства, він залишився у Парижі і на жовтень та листопад місяці”,-розповів С.Гриневецький.

Про Одеську область у Франції знають чимало. За підсумками 2003-го року зовнішньо-торговельний оборот області з Францією досягнув найвищого за роки незалежності України рівня: майже 4 мільйони доларів. Обсяг експорту товарів у 2003-му році склав 12 мільйонів доларів. Одесити експортують до Франції переважно аміак. Імпорт товарів з Франції є більш різноманітним. Це алкогольні і безалкогольні напої, обладнання, фармацевтична продукція, електронна побутова техніка.

Прес конференція за підсумками презентації регіону у Парижі
Станом на 1 вересня 2004 року на території Одеської області зареєстровані 8 підприємств із залученням інвестицій з Франції.

У найближчому майбутньому в центрі Парижа з»явиться і одеський пам’ятник – зменшена копія скульптури відомого француза Дюка де Рішельє.

Одеська обласна держадміністрація вже отримала пропозиції щодо проведення Днів регіону у Великобританії та Данії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG