Доступність посилання

ТОП новини

У КИЄВІ, ОДЕСІ ТА ХАРКОВІ ДО П’ЯТІРКИ ЛІДЕРІВ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ПЕРЕГОНІВ УВІЙШОВ КІНАХ – ОПИТУВАННЯ.


Під час опитування, що провела соціологічна служба агентства УНІАН у Києві, Одесі та Харкові, зафіксовані зміни в розподілі місць, які займають у рейтингах кандидати на пост Президента України.

Як і в попередніх опитуваннях УНІАН, перше і другі місця у всіх цих трьох містах зайняли, відповідно, Віктор ЮЩЕНКО та Віктор ЯНУКОВИЧ, у Києві та Одесі на третьому місці Петро СИМОНЕНКО, а 4-5 місця ділять (з урахуванням похибки у 2%) Анатолій КІНАХ та Олександр МОРОЗ. Водночас, у Харкові рейтинг А.КІНАХА зрівнявся з показником П.СИМОНЕНКА - вони (з урахуванням похибки) ділять 3-4 місця, О.МОРОЗ – на п’ятому місці.

Запитання соціологічної служби УНІАН традиційно було сформульоване так: „За кого з кандидатів на пост Президента України ви проголосували б, якби вибори відбувалися сьогодні?” Дослідження проходили у зазначених трьох містах одночасно. У Києві було опитано понад 1500 повнолітніх громадян усіх соціальних категорій, у Харкові та Одесі – по 1200, загалом - близько 4000 осіб.

Як повідомив керівник соціологічної служби Валерій НЕЧИПОРЕНКО, соціологи УНІАН також мали на меті з’ясувати суспільні вимоги та очікування стосовно якостей тієї особисті, яка має стати Президентом України. Сформований за даними опитування образ майбутнього Президента країни має такий вигляд: справедлива та сильна особистість, яка добре ставиться до людей, має вік 45-55 років, з вищою економічною освітою, досвідчений менеджер-практик. За уявленням 14,5% опитаних погляди у майбутнього Президента мають бути центристськими, але, на думку 36,5% опитаних, він не повинен підтримувати жодну з політичних партій.

Під час опитування також з’ясовувалося ставлення виборців безпосередньо до особистостей основних фігурантів виборчих перегонів. Зокрема, стосовно А.КІНАХА, який продемонстрував найбільше зростання рейтингу, майже чверть опитаних зазначила, що він – „смілива людина, яка не боїться влади”, але водночас центрист, який „не сприймає крайнощів” і „не ділить країну на Захід і Схід”. На думку В.НЕЧИПОРЕНКА, саме такі риси, як незаполітизованість, центризм і економічний прагматизм і обумовили нарощування рейтингу А.КІНАХА.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG