Доступність посилання

ТОП новини

СУД У ВІДНІ ВИРІШИТЬ, ЧИ НАДАТИ ДОЗВІЛ УКРАЇНСЬКИМ ПРАВООХОРОНЦЯМ ОЗНАЙОМИТИСЬ З ІСТОРІЄЮ ХВОРОБИ ЮЩЕНКА.


Наступного тижня, 4 або 6 жовтня, у Відні відбудеться судове засідання, на якому розглядатиметься питання щодо надання дозволу правоохоронним органам України ознайомитись з історією хвороби та аналізами кандидата у президенти України Віктора ЮЩЕНКА, зробленими в австрійській клініці “Рудольфінергауз”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв‘ю журналістам повідомив сьогодні голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради по з’ясуванню обставин отруєння В.ЮЩЕНКА Володимир СІВКОВИЧ.

Він зауважив, що без дозволу В.ЮЩЕНКА або дозволу суду Австрії лікарі не мають права видавати подібну інформацію нікому.

Як додав член комісії Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Міністерство юстиції України, згідно із двостороннім договором про правову допомогу, звернулось до Міністерства юстиції Австрії посприяти у наданні відповідних документів українським правоохоронним органам. Він також сказав, що члени парламентської комісії підготують клопотання до суду, щоб їм також були видані нотаріально завірені копії документів з кліники.

Водночас, як зазначив В.СІВКОВИЧ, сьогодні керівник виборчого штабу В.ЮЩЕНКА Олександр ЗІНЧЕНКО має передати письмову згоду В.ЮЩЕНКА на ознайомлення членів комісії ВР з документами австрійської клініки щодо його історії хвороби та аналізів (зараз триває зустріч членів комісії з О.ЗІНЧЕНКОМ). Також члени парламентської комісії повезуть до Австрії медичні аналізи, зроблені в Україні, для порівняння з австрійськими.

В.СІВКОВИЧ нагадав, що завтра до Відня вилітає троє членів комісії, які повинні переговорити з лікарями і взяти аналізи В.ЮЩЕНКА, а після їхнього повернення комісія ВР проведе консиліум за участю В.ЮЩЕНКА щодо стану його здоров’я.

Також комісія планує провести спільне засідання з Міністерством охорони здоров’я України по матеріалах, отриманих від Генпрокуратури (історія хвороби та аналізи, зроблені в Україні) на початку наступного тижня. В.СІВКОВИЧ пообіцяв, що перші висновки парламентської комісії будуть зроблені 5 чи 6 жовтня.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG