Доступність посилання

ТОП новини

Кампанія «ПОРА» в Одесі закликала до чесних виборів.


Петро Каландирець

Територіальна виборча комісія в Одесі
30 вересня в Одесі активісти кампанії «ПОРА» пікетували приміщення міської територіальної виборчої комісії. Акція проведена з метою закликати членів комісії до проведення чесних виборів Президента України.

У переданому до міськвиборчкому зверненні організатори пікету, активісти кампанії «ПОРА», заявили:

«Саме вибори Президента України наприкінці жовтня 2004 року визначать долю наступних поколінь українців. Ці вибори відбуваються з реальною альтернативою і саме у ваших силах зробити так, щоб воля людей була врахована і голоси виборців не зникли».

Учасники пікету кампанії "ПОРА"
Активісти кампанії «ПОРА» переконані, що «фальшування виборів неминуче призведе до великих бід, громадянського протистояння, бідності.

Деякі представники влади чинитимуть на Вас тиск з проханнями, погрозами або навіть впливом на ваших рідних. Вони хочуть підробити результати виборів і підставити вас. У критичний момент вони покажуть, що фальсифікацію зробила не влада, а прості люди – члени чи голови територіальних виборчих комісій. Фальсифікують вибори вони, а сидіти за це будете ви».


У зверненні активістів кампанії «ПОРА» з Одеси до міської територіальної виборчої комісії висловлена надія на те, що «відповідальні за проведення виборів особи не чинитимуть протиправних дій».

Оголошують звернення до голів і членів виборчих комісій в Одесі
Працівники правоохоронних органів в Одесі не дозволили учасникам пікетування стояти біля приміщення, де розташована територіальна виборча комісія і відсунули молодих активістів подалі від цього будинку.

Представник кампанії «ПОРА» в Одесі Юрій Сокуренко повідомив радіо “Свобода”:

«Ми вже бачили як проходили вибори у Мукачево або в Одесі у 1998 чи 2002 роках, коли переміг один кандидат, а мером Одеси став зовсім інший кандидат. Попередні вибори показали, що виборча система в Україні не дозволяє провести чесні вибори. Результати голосування не задовільняють людей. Люди обирають і хочуть, щоб їхній вибір став реальністю».

Про готовність провести чесні вибори Президента України заявила радіо «Свобода» і секретар територіальної виборчої комісії Тетяна Самойлова.

«Ми все робимо для того, щоб вибори були чесні, прозорі і жодних фальсифікацій не було».

"Роз"яснювальна" бесіда працівників міліції з активістами кампанії "ПОРА"
Тетяна Самойлова запевнила, що якщо зауваження з боку спостерігачів та членів комісії все ж матимуть місце, «вони будуть враховані».

Представник кампанії "ПОРА" Юрій Сокуренко
XS
SM
MD
LG