Доступність посилання

ТОП новини

Конференція телерадіомовників країн-членів ОЧЕС в Одесі.


Петро Каландирець

Президія конференції телерадіомовників країн-членів Організації Чорноморського Економічного Співробітництва
1 жовтня в Одесі проведена конференція представників громадських телевізійних і радіомовників країн-членів Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (ОЧЕС). У роботі представницького заходу взяли участь не лише гості з різних регіонів України, але і телерадіомовники з Греції, Болгарії, Молдови, Румунії та Росії.

Проведена в Одесі міжнародна конференція мала на меті надати працівникам теле- і радіостанцій країн - членів Організації Чорноморського економічного співробітництва інформацію про події, які відбуваються, зокрема, в Україні та активізувати діяльність цієї організації, яка має плідну співпрацю з Чорноморським банком реконструкції та торгівлі. Перед телерадіомовниками країн-членів ОЧЕС визначені і нові конкретні завдання.

Учасники міжнародної конференції в Одесі
На думку начальника Головного управління зовнішньоекономічної діяльності, європейської інтеграції і туризму облдержадміністрації Констянтина Ржепишевського, для двосторонньої співпраці є невичерпний потенціал, а тому необхідна нині єдність у рамках конкретних проектів, адже Європейська комісія ставиться до таких планів досить позитивно.

Директор Одеської філії Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Волович переконаний, що питання інформаційного обміну є важливим.

Олексій Волович: «Хоча технологічно такий обмін досить легко реалізувати, але особисті контакти людей, які працюють у цій сфері, дуже важливі. Обмін інформацією є першим кроком на шляху до співпраці в різних сферах – економічній, політичній.

Зокрема, мені здається, що тут можна було б ініціювати проведення в Одесі весною 2005 року конференції з питань регіональної співпраці між країнами-членами Організації Чорноморського економічного співробітництва. Міждержавний рівень - це одне, але регіони цих країн мають реальну можливість активізувати співпрацю».


Директор одеської філії Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Волович
На міжнародній конференції телерадіомовників Організації Чорноморського економічного співробітництва велике представництво мала українська делегація. Тут виступав і президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско.

В інтерв’ю радіо «Свобода» він сказав:

«Досвід країн європейських мовників, зокрема Чорноморського регіону, свідчить про те, що державне громадське мовлення у нинішніх умовах інформаційних викликів є вагомим сегментом суспільного спокою, суспільної злагоди і запорука стабільності розвитку суспільства. Це без сумніву.

Україна, на жаль, я не скажу, що остаточно втратила, але ми дуже багато наробили помилок за останні десять років і наш державний сегмент не відіграє тієї серйозної ролі, який впливає на формування суспільної думки і слугує демократичним трансформаціям. Наскільки б демократичною не була Греція, Центральні чи Східноєвропейські держави, але державне мовлення відіграє вагому роль.

Це, без сумніву, сприятиме збереженню культурної ідентичності, збереженню історичних традицій. А для країн пострадянського простору це має ще більше значення. Ми повинні формувати нову людину, нові світоглядні позиції, нове мислення.

Голова Одеської обласної держадміністрації Сергій Гриневецький
Сьогоднішня ситуація, зокрема, коли телебачення має не повноформатний державний канал, коли державна Національна радіокомпанія України не присутня в FМ-діапазоні, не є нормальною».


Голова Одеської обласної держадміністрації Сергій Гриневецький вважає, що засоби масової інформації є сьогодні найпотужнішим джерелом впливу на інтеграційні процеси. На його думку, саме через співпрацю ЗМІ існує реальна можливість значно покращити як інвестиційний, так і політичний клімат у світі, зокрема, у країнах Чорноморського регіону.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG