Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі з одноденним візитом побував голова Соціалістичної партії України, кандидат на посаду Президента України Олександр Мороз.


Петро Каландирець

Зустріч Олександра Мороза з виборцями Одеси. Президія
Одеса, 1 жовтня 2004 - Олександр Мороз, серед іншого, провів прес- конференцію з журналістами та мав зустріч з виборцями Одеси на Куликовому майдані міста.

На Куликовий майдан Одеси для зустрічі з Олександром Морозом прийшли трохи більше тисячі виборців, серед яких і чимало молоді.

І хоча перешкод з боку адмінресурсу лідер Соцпартії не відчував, він висловив думку, що Президентські вибори в Україні будуть далекими від демократичних, зокрема, з тиском на працівників бюджетної сфери.

Учасники зустрічі
Олександр Мороз, користуючись нагодою, звернувся до освітян регіону:

«Що Вам ще треба, люди добрі, що Вам ще треба, аби довести, що влада про Вас не думає і не думатиме? І всі ці права, які маєте сьогодні, це плід важкої боротьби протягом багатьох років Комітету з питань освіти, який очолює Станіслав Ніколаєнко, член нашої фракції.

І по 57 статті, і по комунальних послугах, і по всіх інших речах. Отож, скільки можна покладати здоров»я, боротися за Вас, ризикувати, втрачати кар»єру для багатьох? Переслідують цих людей. А Ви послухали, але голосуєте за владу, яка вас грабує. Нарешті, підніміться з колін».



Олександр Мороз назвав заяву кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича про необхідність надання російській мові статусу другої державної в Україні «піар-кроком», адже Президент України не вирішує таких питань. Це питання Конституції і парламенту.

Лідер Соцпартії повідомив, що вніс подібну пропозицію до парламенту «ще шість років тому і фракції, які є під впливом Януковича, гальмують розгляд питання у Верховній Раді».

Натомість, у разі перемоги на виборах Президента України, Олександр Мороз пообіцяв відродити українське книговидавництво, українське кіно і телебачення. Тим часом, учасників зустрічі з лідером Соцпартії цікавили його стосунки з Віктором Ющенком.

На Куликовому майдані Одеси
Член фракції СПУ, народний депутат України Юрій Луценко сказав:

«Ця тактика не є переможною, адже союз, наприклад, Тимошенко і Ющенка дав останьому лише 1% підтримки. Це результати його соцопитувань. Отож, сьогодні, швидше за все, розігрується сценарій 1994 року коли комуністи і східняки привели до перемоги Леоніда Кучму, хоча він у першому колі набрав на 7% менше, ніж Кравчук. Ми вважаємо, що сьогодні є така загроза. З іншого боку, є загроза фальсифікації виборів.

Тому наша відповідь – не з»єднання з Ющенком, яке не дає йому перемоги у першому турі, а витіснення Януковича з другого туру. І тоді пара Ющенко –Мороз у другому турі означає чесні вибори і перемогу в будь- якому разі. На цьому і будується наша стратергія».


Народний депутат Юрій Луценко вважає, що у 2004 році Україні не слід чекати чесних виборів. На його думку, «влада робитиме все для того, щоб результати голосування були максимально маніпульовані і сфальсифіковані».

Одеський публіцист та колишній політв"язень Василь Барладяну
Серед учасників зустрічі з кандидатом на посаду Президента України Олександром Морозом був і одеський публіцист Василь Барладяну. Він переконаний, що «такої Президентської виборчої кампанії, як нині в Україні, світ ще не бачив».

Василь Барладяну: «Я вважаю, що одним із найдостойніших, найпорядніших є кандидат Олександр Мороз. Його належність до «лівих» не скасовує якостей патріота України. Він живе життям власного народу і за роки перебування на вищих державних посадах не заробив собі палаців, не побудував власних дач і думає лише про український народ».

Під час перебування в Одесі кандидат на посаду Президента України Олександр Мороз мав прямий ефір на Одеському обласному радіо та телекампанії «Репортер».
XS
SM
MD
LG