Доступність посилання

ТОП новини

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ МАЄ ПІДСТАВ ОБМЕЖУВАТИ ПЕРЕСУВАННЯ АНГЕРТА, ЯКИЙ ЗА СЛОВАМИ ДЕПУТАТА РИБАЧУКА, ПРИБУВ В УКРАЇНУ ЗНИЩИТИ ЮЩЕНКА.


Генеральна прокуратура України не має підстав обмежувати пересування громадянина Олександра АНГЕРТА, який за словами народного депутата України Олега РИБАЧУКА, прибув в Україну з метою начебто фізично ліквідувати кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій РУДЕНКО.

Також Генеральна прокуратура України спростовує інформацію щодо оголошення в міжнародний розшук О.АНГЕРТА. Через це, зазначив С.РУДЕНКО, правоохоронні органи «не можуть і не повинні встановлювати його місцезнаходження».

«У Генпрокуратури немає об’єктивних доказів щодо скоєння цим громадянином якихось злочинів, а також інформації щодо його намірів відносно В.ЮЩЕНКА», - зазначив С.РУДЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 29 вересня народний депутат України О.РИБАЧУК (фракція “Наша Україна”) звернувся до генерального прокурора України Геннадія ВАСИЛЬЄВА, голови Служби безпеки України Ігоря СМЕШКА, міністра внутрішніх справ України Миколи БІЛОКОНЯ з приводу перебування на території України “відомого кримінального авторитета”, в минулому громадянина України, Олександра АНГЕРТА на прізвисько "Ангел" і щодо можливої його участі в замаху на Віктора ЮЩЕНКА.

Зокрема, в депутатському зверненні зазначено, що О.РИБАЧУКУ повідомили, що О.АНГЕРТ увечері 23 вересня 2004 року і наступного дня перебував в одному з будинків, який розташовано за адресою: м. Київ, Музейний провулок, 10.

О.РИБАЧУК зазначає, що з відкритих джерел відомо, що “АНГЕРТ підозрюється в організації та виконанні гучних вбивств, знаходиться в міжнародному розшуку та є об''єктом розслідування Бельгійської жандармерії, Австрійської поліції, Женевського управління поліції Швейцарії тощо”.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG