Доступність посилання

ТОП новини

ВИГОТОВЛЕННЯ ВИБОРЧИХ БЮЛЕТЕНІВ КОШТУВАТИМЕ ДЕРЖАВІ 10 МЛН. 700 ТИС. ГРН.


Виготовлення виборчих бюлетенів на вибори Президента України, яке розпочалося сьогодні на банкнотно-монетній фабриці та ДП "Поліграфічний комбінат "Україна", коштуватиме державі 10 млн. 700 тис. грн.

Про це повідомив журналістам заступник голови Центральної виборчої комісії України Ярослав ДАВИДОВИЧ. За його словами, середня вартість одного бюлетеня становить 26 коп. Обидва підприємства мають надрукувати майже по 20 млн. бюлетенів і закінчити роботу за 10 днів до виборів, тобто до 20 жовтня. "Режим дуже напружений – це майже 34 тис. замовлень для кожної виборчої дільниці", - сказав Я.ДАВИДОВИЧ.

Він наголосив, що на кожну дільницю будуть направлені бюлетені з проставленими на них номерами відповідного округу та дільниці – таким чином виборець зможе проголосувати та кинути бюлетень у скриньку лише в одному місці. За словами Я.ДАВИДОВИЧА, подібна практика вже застосовувалась на виборах в 1999 році, але зараз ця система дещо вдосконалена.

Заступник голови ЦВК також розповів, що для бюлетенів розміром 20 на 48 см підготовлено папір "який ще не виготовляється і певно не скоро виготовлятиметьсь" в Україні – йдеться про папір нового зразка з численними системами захисту. "Робота йде надзвичайно напружено, складна. Уточнюється кількість виборців – на кожній дільниці повинно бути бюлетенів не більше і не менше, ніж виборців плюс 4% резерву", - сказав він.

Я.ДАВИДОВИЧ відкинув припущення, висловлене кандидатом на пост Президента України Віктором ЮЩЕНКОМ в інтерв''ю "Українській правді" щодо можливого вивозу з друкарень матриць бюлетенів. "Це припущення кандидата від опозиції Віктора ЮЩЕНКА", - сказав він, я таких припущень робити не можу".

Я.ДАВИДОВИЧ підкреслив, що банкнотно-монетна фабрика "режимне підприємство, де кожне включення верстаку фіксується в актах", - наголосив він.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG