Доступність посилання

ТОП новини

Львівський симпозіум гутного скла розпочався у Варшаві.


Володимир Павлів

Варшава, 4 жовтня 2004 – У Варшавському історичному музеї в суботу розпочалася виставка робіт із колекції Музею скла у Львові. Цією виставкою розпочався 6-й Міжнародний симпозіум гутного скла, котрий проводиться у Львові. Співорганізатором виставки стало посольство України в Польщі.

На відкриття виставки творів із колекції Львівського музею скла у Варшаві зібралися представники творчих кіл не тільки з польської столиці – деякі приїхали на цю подію з інших міст Польщі. Прийшли також представники дипломатичного корпусу різних країн, українці, що мешкають у Варшаві, та мешканці польської столиці.

Для більшості з гостей це була рідкісна нагода познайомитися з розвитком мистецтва за східним кордоном Польщі, а тепер уже й усього Європейського Союзу. Тим більше, що Львівський симпозіум гутного скла набув уже такої популярності за межами не тільки свого міста, але й України, що може собі дозволити такі презентації в різних столицях, говорить ректор Львівської мистецької академії, керівник симпозіуму, професор Андрій Бокотей.

Минулого року відкриття було в Києві, а нині, у зв’язку з роком Польщі в Україні, у Варшаві. Тим більше, що саме через Варшаву до Львова з’їжджаються учасники симпозіуму із Західної Європи та Америки.

Відомих майстрів художнього скла з Люксембурґу, Великобританії, Австрії, Болгарії, Угорщини та Польщі з нетерпінням очікували не тільки львівські митці та шанувальники мистецтва, але й студенти Мистецької академії, для котрих особливо важливим є досвід такого спілкування.

Говорить Андрій Бокотей: «Наші студенти мають можливість побачити живих класиків». Побачити “живих класиків” і попрацювати з ними – це важливо і для початківців, і для досвідчених майстрів.

Має від цього свою користь і місто. Адже виготовлені під час симпозіуму твори закордонних та вітчизняних учасників поповнять колекцію Львівського музею скла.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG