Доступність посилання

ТОП новини

ДЕПУТАТ КАЧУР ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЛИСТІВКИ АНТИЮЩЕНКІВСЬКОГО ЗМІСТУ ДРУКУЮТЬСЯ В БАГАТЬОХ МІСТАХ УКРАЇНИ.


Народний депутат України Павло КАЧУР ("Наша Україна") заявляє, що до нього з багатьох міст України надходить інформація про те, що у друкарнях друкуються листівки і плакати антиющенського змісту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві.

За словами П.КАЧУРА, відповідну інформацію він отримує "від простих громадян", які працюють у тій чи іншій друкарні.

П.КАЧУР, зокрема повідомив, що виготовлення друкованої продукції, що спрямована на дискредитацію кандидата у Президенти України Віктора ЮЩЕНКА, зафіксовано, крім столичної друкарні "Новий друк", у деяких друкарнях Броварів, Дніпропетровська, Прилук, Кіровограда.

На переконання інших депутатів – Миколи ТОМЕНКА, Андрія ШКІЛЯ, Юрія ОРОБЦЯ, Бориса БЕСПАЛОГО, які також брали участь у прес-конференції, ініціаторами випуску такої продукції, що суперечить Закону "Про вибори Президента", є представники кандидата у Президенти Віктора ЯНУКОВИЧА. М.ТОМЕНКО повідомив, що направив листа Президенту України Леоніду КУЧМІ, у якому висловлює занепокоєння тим, що "вся видавнича галузь України стоїть на межі приватизації одним з олігархічних кланів", і просить главу держави втрутитися у ситуацію і не дати "за безцінь скупити друкарні".

Депутати повідомили, що звернулися із заявами до керівників Генеральної прокуратури України, МВС з вимогою порушити кримінальну справу щодо виготовлення київською друкарнею "Новий друк" продукції, яка підриває імідж В.ЮЩЕНКА, розпалює, на переконання депутатів, міжнаціональну ворожнечу (на плакатах було використано національну символіку США, фото нинішнього президента США Джорджа БУША, а також символіку "Нашої України", які вінчав припис "Так! Бущенко!" - УНІАН).

Крім того, депутати просять притягнути до відповідальності керівництво і засновників друкарні (серед них, за їхньою інформацією, – син лідера НДП Валерія ПУСТОВОЙТЕНКА Вячеслав) за невірно вказані на плакатах наклад, місце, де вони були надруковані, а також встановити замовників цих видань. Разом з цим депутати вимагають від силовиків порушити кримінальну справу за ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу, бо під час перебування у друкарні вони також виявили велику кількість друкованих сторінок порножурналів, на якіх стояли вихідні дані цієї типографії.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня народні депутати А.ШКІЛЬ, Ю.ОРОБЕЦЬ, Борис БЕСПАЛИЙ та Володимир БОНДАРЕНКО отримали інформацію, що у видавництві "Новий друк" у Києві було видруковано понад мільйон антиющенківських листівок. Прибувши до видавництва, депутати переконалися, що інформація відповідає дійсності. Парламентаріям вдалося вилучити понад 100 тисяч примірників, однак представники охорони фабрики (які не представились) намагались перешкодити їм це зробити. Як стверджує А.ШКІЛЬ, вони, зокрема, вдарили Ю.ОРОБЦЯ. Пізніше з''ясувалося, що одним із учасників сутички був син лідера НДП Вячеслав, який, за даними "нашоукраїнців", є справжнім власником видавництва.

Довірена особа кандидата у президенти Віктора ЮЩЕНКА в загальнодержавному виборчому окрузі, народний депутат Микола КАТЕРИНЧУК подав скаргу в суд на неправомірні дії поліграфічного підприємства "Новий друк".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG