Доступність посилання

ТОП новини

Духовна Рада християнських конфесій в Одесі за чесні вибори.


Петро Каландирець

Учасники засідання Духовної Ради христианських конфесій Одеси і області
6 жовтня в Одесі, у приміщенні Християнського гуманітарного університету проведені збори Духовної Ради християнських конфесій. Учасники заходу не оминули головної теми дня – виборів Президента України, що відбудуться наприкінці жовтня.

Представники різних християнських конфесій Одеси ухвалили звернення до виборців.

Його автори закликали мешканців Одеси і області “відповідально і критично поставитися до виборів нового Президента України. Пам’ятайте, що людина, яку Ви оберете на цю важливу посаду, покликана буде стояти на сторожі не власних інтересів чи інтересів певної групи людей, але на сторожі загального добробуту”.

Учасники засідання Духовної Ради христианських конфесій Одеси і області
Духовна Рада християнських конфесій порадила виборцям Одеси і області отримувати інформацію про тих чи інших кандидатів на найвищу державну посаду з різних інформаційних джерел.

“Маючи таку інформацію, ви матимете можливість зробити ваш вільний вибір”.

Тут міститься і заклик до активності в день голосування. Автори звернення, яке підтримали єпископи Римо-католицької церкви, УПЦ Київського Патріархату, духівництво УАПЦ, Об’єднаної методистської церкви, представники “Євангелійного альянсу” та пастори інших церков, нагадали керівникам місцевих виборчих штабів, виборчих дільниць і всім тим, хто відповідальний за підрахунок голосів:

Автори звернення за чесні вибори
“Маніпуляція результатами вибору народу є не лише злочином, за який передбачена відповідальність за Законом, але і важкою образою для Бога. Тому тих, хто зробить такий крок, очікує Праведний Божий суд”.

Єпископ Одеський і Симферопольський Римо-Католицької Церкви, Його Екселенція Броніслав Бернацький підтвердив, що і далі дотримується нейтралітету і не підтримуватиме жодного з кандидатів на найвищу державну посаду.

Керівник місії "Євангелічний Альянс" Валерій Зленський та священик УАПЦ, отець Володимир Клебан
“Ми лише молимося, щоб вибори пройшли добре і щоб розумна людина прийшла до влади, яка б шанувала народ і державу, і дала людям краще жити. Кожен має серце і гідність. З цього нехай і виходять під час голосування”.

Такої ж думки дотримується і виконувач обов’язків секретаря Одеської і Балтської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви отець Володимир Клебан.

“Нічого, крім молитви за того чи іншого кандидата. Ви знаєте мою позицію. Я про неї неодноразово казав. Лише молитва врятує нашу Україну”.

Церкви заявили і про головність до спільного примирення
На думку секретаря Духовної Ради християнських конфесій пастора Петра Мартьянова, ухвалене рішення є цілком зрозумілим.

“Церква має турбуватися про духовний, моральний стан суспільства. Кожна людина має свободу вибору”.

Активну участь у передвиборчій кампанії бере духівництво УПЦ МП. Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел заявив про необхідність підтримки кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича. На Інтернет-сайті проросійської організації “Єдіноє отєчєство” щоденно друкують статті на підтримку Віктора Януковича і з критикою на адресу лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG