Доступність посилання

ТОП новини

Янукович ґвалтував жінок?


Марина Пирожук

Київ, 6 жовтня 2004 - Народний депутат України Григорій Омельченко звинувачує кандидата у президенти від влади віктора Януковича у зґвалтуванні і просить генпрокурора притягнути його до кримiнальної вiдповiдальностi за зловживання владою i перешкоджання роботi народних депутатів.

Омельченко просить порушити кримiнальну справу проти Януковича також i за те, що той не надав документи про колишнi свої судимостi i характер злочинів.

Фракція “регіони України” образилася на таку заяву опозиціонера і зажадала від нього публічного вибачення.

Виступаючи з парламентської трибуни Григорій Омельченко наголосив, що він особисто передав копії своїх депутатських запитiв Януковичу, одначе прем’єр так і не надав депутату копiї судових документів про свої колишнi судимостi.

Такі дії Януковича депутат тлумачить як зловживання владою i службовим становищем в особистих iнтересах а також як перешкоджаня роботі народних депутатів..

На цій підставі Омельченко зробив висновок, що пiсля вiдбуття покарання в мiсцях позбавлення волi Янукович не став на шлях виправлення.

Григорій Омельченко: “Після відбуття покарання в місцях позбавлення волі Янукович не став на шлях виправлення і залишається суспільно-небезпечною особою, яка повинна бути ізольована від суспільства. Мною отримана достатньо обґрунтована інформація, а тепер можна говорити і достовірна про те, що пан Янукович вперше був засуджений за грабіж, а вдруге за нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень і обидва рази йому було призначено покарання у вигляді позбавлення волі.

Після відбуття покарання Янукович знову скоїв тяжкий злочин: із групою осіб жорстоко побив і зґвалтував жінку, але відкупився від потерпілої, і кримінальна справа була закрита. У міліцейських матеріалах зазначається, що Янукович організував шайку бандитів, яка лютувала в Єнакієвому, і вечорами людям було страшно заходити в під’їзди будинків, виривав з рук жінок, ветеранів війни та сумки з 3 карбованцями, по-живому видирав з вух дівчат сережки вартістю 10 карбованців. Пізніше, коли працював директором автопідприємства, притягався до кримінальної відповідальності за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах”.


Фракцiя "Регiони України" оцінила заяву Омельченка як образливу і зазажадала від нього публiчних вибачень.

Виступаючи з парламентської трибуни член фракцiї "Регiони України" Олександр Пеклушенко зазначив, що озвучена Омельченком інформація є цинічним і образливим домислом.

Олександр Пеклушенко (переклад): “Ми вимагаємо публічного вибачення за озвучену брехню з цієї трибуни”.

Коментуючи заяву пана Пеклушенка представник "Нашої України" Сергiй Соболєв наголосив, що подібних суперечок у парламенті не було б, якби були надруковані усі судові справи Януковича.

Сергій Соболєв: “Шановні колеги з фракції “Регіони України” ми уже майже 4 місяці вимагаємо, щоб ви надрукували всі судові справи вашого лідера Януковича. Нехай весь народ України дізнається за що по першій справі він побив стару людину. Після цього в хаті в нього знайшли гаманець цієї людини, шапку, годинник. Нехай народ про це дізнається.

Опублікуйте другу справу. За що він вдруге видів в зоні. Після цього давайте надрукуємо всі справи, які були відкриті стосовно нього по зґвалтуванню. Давайте надрукуємо це і не буде ніяких питань.

Ви ж ховаєте все від народу України. Саме тому мені просто дивно, коли тонами ми знаходимо бруд, в тому числі, який в Запорізький аеропорт завозять літаками, де розпалюється міжнародна ворожнеча, пропагандується громадянська війна з боку вашого кандидата, бо вихідні дані Януковича і всіх брудних листівок одні і ті самі”.


Фігура Віктора Януковича була в центрі уваги і у виступі іншого члена “Нашої України” Юрія Кармазіна.

Депутат заявив, що щодо Януковича готується провокацiя i його фiзичне знищення. Таку провокацію, за даними Кармазіна, планується здійснити пiд час вiзиту прем''єра в захiднi областi України найближчими днями.

Кармазін заявляє, що це запланували політтехнологи інших держав та вулиця Банкова, аби потім звинуватити у всьому “Нашу Україну”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG