Доступність посилання

ТОП новини

ГЕРБСТ ГОСТРО КРИТИКУЄ ВИКОРИСТАННЯ АМЕРИКАНСЬКОЇ СИМВОЛІКИ ДЛЯ АГІТАЦІЇ ПРОТИ ОДНОГО З КАНДИДАТІВ НА ПОСТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ.


Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон ГЕРБСТ піддав гострій критиці використання деякими штабами кандидатів на пост Президента України американської символіки для агітації проти одного з кандидатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час зустрічі зі студентами Європейського університету.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, що деякі штаби кандидатів на пост Президента України використовують символіку США для агітації проти одного з кандидатів у Президенти та для розпалювання міжнаціональної та міждержавної ворожнечі, він сказав, що «такі постери мають на меті ввести українців в оману». Він зазначив, що США не підтримують на виборах Президента України жодного з кандидатів, а зацікавлені у чесній і прозорій процедурі виборів.

«Ми готові працювати і з паном ЯНУКОВИЧЕМ, і з паном ЮЩЕНКОМ. Але дехто каже, що є американський кандидат. Але ті, хто виробляють такі постери, брешуть», - сказав Дж.ГЕРБСТ. За його словами, автори цих плакатів «використовують американську символіку у надто відвертій манері. Наприклад, постери із зображенням комах з американськими прапорами. Це просто гидота. Цього треба соромитися».

Коментуючи нещодавні вислови прем’єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА російським ЗМІ, посол США зазначив, що, на його думку, політика українського уряду залишається зацікавленою в євроатлантичній інтеграції. (27 вересня на зустрічі з керівниками російських ЗМІ у Києві В.ЯНУКОВИЧ, зокрема, сказав, що в разі, коли Україна будуватиме свою політику, грунтуючись на прагненні вступу в НАТО, вона може втратити військово-промисловий комплекс. За словами В.ЯНУКОВИЧА, "через запровадження стандартів НАТО нам потрібно буде в такому разі закривати заводи, вішати замки, купувати зброю і техніку на заході. Ми не можемо цього допустити". – УНІАН). Водночас, Дж.ГЕРБСТ відмовився коментувати питання щодо отруєння Віктора ЮЩЕНКА та інциденту з В.ЯНУКОВИЧЕМ в Івано-Франківську, а також запитання щодо можливого силового варіанту виборів з боку української влади. Проте, він наголосив, що США зацікавлені у проведені чесних виборів в Україні.

Дж.ГЕРБСТ також зазначив, що сподівається, що співпраця США з українським урядом в рамках антитерористичної коаліції в Іраку буде продовжена. Відповідаючи на запитання, чи не заважало його кар’єрі те, що його дружина має слов’янське походження, він сказав: «Я не можу сказати, що її слов’янське походження якимось чином впливало на мою дипломатичну кар’єру».

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня народні депутати Андрій ШКІЛЬ, Юрій ОРОБЕЦЬ, Борис БЕСПАЛИЙ та Володимир БОНДАРЕНКО отримали інформацію, що у видавництві „Новий друк”, розташованому у Дніпровському районі Києва, було видруковано більш як мільйон листівок „з брудними наклепами та карикатурами на В.ЮЩЕНКА”. Прибувши до видавництва, парламентарії виявили і вилучити понад 100 тисяч примірників.

Того ж дня народні депутати Павло КАЧУР, Володимир ФІЛЕНКО, Євген ЖОВТЯК виявили на Броварській трикотажній фабриці близько 9 тонн антиющенківських плакатів. Як повідомив П.КАЧУР "на плакатах використано державну символіку США, а також символіку і гасла президентської кампанії Віктора ЮЩЕНКА".

5 жовтня склад з мільйонами листівок антиющенківського спрямування, зроблених з використанням американської символіки, було виявлено в Національному комплексі «Експоцентр України».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG