Доступність посилання

ТОП новини

У РАЗІ ПРОВЕДЕННЯ В УКРАЇНІ ЧЕСНИХ ВИБОРІВ ВІДНОСИНИ США І УКРАЇНИ ПОКРАЩАТЬСЯ – ГЕРБСТ.


Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон ГЕРБСТ заявив, що якщо в Україні будуть проведені прозорі і чесні вибори Президента, то відносини України та США покращаться. На його думку, це дозволить Україні скоріше вступити до євроатлантичних організацій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час зустрічі зі студентами Європейського університету.

При цьому Дж.ГЕРБСТ зауважив: «Ми також розуміємо, що в України повинні бути добрі відносини з усіма її сусідами. Економічна співпраця між Україною та Росією є дуже важливою як для України, так і для Росії. Тому не має причин, за яких Україна не могла б інтегруватися в європейську спільноту, і в той же час мати чудові відносини з Росією».

Відповідаючи на запитання щодо політики Росії у боротьбі з тероризмом, посол зазначив, що США завжди підтримували співпрацю з Росією щодо боротьби з тероризмом. Проте, зазначив Дж.ГЕРБСТ, «коли мова йде про Чечню, ми інколи висловлюємо стурбованість щодо цього, бо там треба брати до уваги політичні процеси».

Він також сказав, що «війна з тероризмом є правильним курсом дій як в Росії, так і в будь-якій іншій країні».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG