Доступність посилання

ТОП новини

СІВКОВИЧ ВИСЛОВЛЮЄ СУМНІВ У ФАХОВОСТІ ВІДЕНСЬКИХ ЛІКАРІВ, ЯКІ ЛІКУВАЛИ ЮЩЕНКА, І ПРОПОНУЄ ПРОВЕСТИ ЕКСПЕРТИЗУ В УКРАЇНІ.


Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин отруєння кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА Володимир СІВКОВИЧ сьогодні в парламенті висловив сумнів у фаховості віденських лікарів і пропонує провести експертизу в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні, доповідаючи з парламентської трибуни про хід розслідування, В.СІВКОВИЧ сказав, що, за австрійськими законами, якщо у лікарів виникли підозри про те, що до організму В.ЮЩЕНКА, могли потрапити ззовні якісь хімічні речовини, які не містяться в продуктах харчування, то клініка зобов''язана була звернутися до судово-медичної експертизи. Але цього, зазначив В.СІВКОВИЧ, зроблено не було.

Він наголосив, що це дає підстави сумніватися в професіоналізмі віденських лікарів і дає привід призначити та провести судово-медичну експертизу в Україні із залученням іноземних фахівців. Підсумовуючи свій виступ, В.СІВКОВИЧ сказав, що все викладене комісією не дає підстав стверджувати, що В.ЮЩЕНКА було отруєно, але разом з цим немає ніяких підстав стверджувати, що на не було зовнішнього впливу на організм В.ЮЩЕНКА якихось хімічних речовин.

По завершенню звіту із парламентської зали пролунали звинувачення на адресу В.СІВКОВИЧА особисто і членів очолюваної ним комісії у необ''єктивності і однобокості в розслідуванні. На що В.СІВКОВИЧ парирував: "Якщо в чомусь ви мене звинувачуєте, якщо в залі є хоч одна людина, яка може підтвердити, що В.ЮЩЕНКА отруїли, вийдіть сюди (до парламентської трибуни) і скажіть це!".

Як повідомляв УНІАН, ВР сьогодні прийняла рішення заслухати проміжний звіт ТСК з розслідування обставин отруєння В.ЮЩЕНКА. Внести до порядку денного це питання запропонував член комісії Олександр БАНДУРКО (фракція "Регіони України"), який виступав від імені фракції "Регіони України" і "Демократичні ініціативи". За словами О.БАНДУРКА, більшість членів комісії доручили її голові Володимиру СІВКОВИЧУ поінформувати парламент про роботу комісії.

Водночас, народні депутати України, члени тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин отруєння кандидата на пост Президента України В.ЮЩЕНКА Сергій ШЕВЧУК і Микола ПОЛІЩУК назвали сьогоднішній проміжний звіт комісії у парламенті передчасним і упередженим. Зокрема, М.ПОЛІЩУК попереджав, що цей звіт буде "тендейційним" і спрямованим на дискредитацію В.ЮЩЕНКА.

Сам В.ЮЩЕНКО звернувся з листом до тимчасової слідчої комісії, яка з''ясовує обставини його отруєння, з проханням не розголошувати інформацію, яка міститься в документах, переданих до комісії австрійськими лікарями.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG