Доступність посилання

ТОП новини

ЛИТВИН ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ПАРЛАМЕНТ ПРОДОВЖУЄ ПРАЦЮВАТИ У ШТАТНОМУ РЕЖИМІ, ХОЧА ПЕВНІ КРИЗОВІ СИМПТОМИ СПОСТЕРІГАЮТЬСЯ.


Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН заявляє, що парламент продовжує працювати у штатному режимі, хоча певні кризові симптоми спостерігаються. Про це йдеться в інтерв`ю В.ЛИТВИНА газеті “Сільські вісті”, опублікованому 8 жовтня 2004 року.

На прохання прокоментувати нинішню ситуацію у ВР, В.ЛИТВИН сказав: “Питання, вочевидь, дуже актуальне, оскільки мало хто залишає його без коментарів. Тим часом парламент продовжує працювати у штатному режимі, на чому хотів би наголосити особливо. Яка ж це криза, коли Верховна Рада засідає й ухвалює рішення? Тому не варто квапитися з такими висновками. Хоча, можливо, певні кризові симптоми спостерігаються — у декого з представників тих фракцій, яким були дані вказівки зірвати роботу законодавчого органу держави”.

Також В.ЛИТВИН сказав, що не треба драматизувати ситуацію в парламентській більшості – “треба перейматися насамперед проблемами роботи парламенту загалом”.

За словами В.ЛИТВИНА, “вододіл пролягав і пролягає десь посередині депутатського корпусу. Опозиція балансує на цифрі 200 депутатів, більшість - так само. Решта 50 парламентаріїв - це «незалежні» та група «Центр». Відтак нелогічно й непродуктивно педалювати на негараздах, які переживає більшість”.

Як повідомляв УНІАН, з середини вересня деякі фракції більшості, зокрема, “Регіони України”, “Трудова Україна”, СДПУ(О), не беруть участі в голосуваннях парламенту.

Сьогодні, 8 жовтня, фракції СДПУ(О), "Трудова Україна", "Регіони України", а також групи "Демократичні ініціативи" та "Союз" залишили сесійну залу після оголошення заяви члена фракції “Регіони України” Володимира ЗУБАНОВА, який заявив, що "парламент став місцем паплюження честі і гідності влади".

За його словами, представники більшості не можуть погодитись з нинішнім порядком роботи ВР щодо оцінок, які звучать на адресу влади. "Ми заявляємо протест проти порушення Конституції України, закону про статус народних депутатів і регламенту, де виписані норми роботи парламенту. Достатньо продивитись стенограму засідання, щоб переконатись, що брутальність політичних сил опозиції не отримала достатньої протидії з боку керівництва парламенту. Нам не хочеться думати, що такий стан справ став для керівництва парламенту свідомим вибором", - сказав В.ЗУБАНОВ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG