Доступність посилання

ТОП новини

РОСІЙСЬКИМ ПОЛІТТЕХНОЛОГАМ, ЯКI ПРАЦЮЮТЬ НА ВИБОРАХ В УКРАЇНІ, СЛІД «ПОВЕРНУТИСЯ ДО РОСІЇ І ЗАЙНЯТИСЯ СВОЇМИ СПРАВАМИ» - ДИРЕКТОР ІНСТИТУТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ.


Російським політтехнологам, які працюють на президентських виборах в Україні, слід «повернутися до Росії і зайнятися своїми справами».

Таку думку в інтерв''ю "Независмой газете" (від 5 жовтня 2004 року) висловив директор Інституту національної стратегії Станіслав БЄЛКОВСЬКИЙ, якого "НГ" представляє, як "консультанта кiл, близьких до Президента України Леоніду КУЧМИ".

Він вважає, що «їх вплив на передвиборну кампанію негативний, їхнi поради не мають нічого спільного з українською політичною реальністю, а базова презумпція, згідно з якою Україна, - це Росія п''ять років тому, здається мені глибоко помилковою».

За словами С.БЄЛКОВСЬКОГО, «Україна - це абсолютно інший політичний простір, і там абсолютно інша логіка формування держави, ніж у Росії. Тому російські підходи та оцінки механізмів масової свідомості мають використовуватися в Україні дуже обережно. Не можна механічно вкидати типові російські прийоми в український грунт».

На запитання журналіста «як же має себе повести Росiя», С.БЄЛКОВСЬКИЙ відповів: «Головною проблемою Росії є відсутність у неї хоча б якоїсь осмисленої стратегічної політики щодо України. Доти поки Росія не запропонує Україні виразного й чіткого геостратегічного проекту, Україна, хто б не переміг на президентських виборах, продовжить орієнтуватися на американські та європейські сценарії».

«Єдиний економічний простір - це геоекономічний проект, і він може бути успішний лише як додаток до геополітичного проекту і його наслiдки. В той момент, коли Україна прийме неминуче рішення бути в американському чи європейському геостратегічному проекті, система геоекономічних проектів буде підверстана під головний, геополітичний. І тоді не буде ніякого реального ЄЕП», вважає С.БЄЛКОВСЬКИЙ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG