Доступність посилання

ТОП новини

У ВЕРЕСНІ В ПРЕСІ ЗРОСЛА КІЛЬКІСТЬ ПОВІДОМЛЕНЬ ПРО МОЖЛИВИЙ СИЛОВИЙ ВАРІАНТ В КОНТЕКСТІ ВИБОРІВ - АНАЛІЗ НОВИН.


У вересні в періодичній пресі вдвічі зросла кількість повідомлень про можливості застосування фізичного насилля, про загрози “пов’язані з синдромом сили” в контексті президентських виборів. Про це повідомила керівник проекту “Моніторинг політичних новин” Наталія КОСТЕНКО на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, даний проект виконується науковими колективами Академії української преси та Інституту соціології НАН України за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, Посольства США в Україні та Представництва ОБСЄ. На прес-конференції представлені результати контент-аналізу новин (жовтень 2003-вересень 2004) та політичної реклами (липень 2004-вересень 2004), зробленого в рамках проекту. За її словами, вдвічі зросла у вересні кількість повідомлень, де згадується про можливість фальсифікації виборів.

Н.КОСТЕНКО зазначила, що в пресі також віддається перевага у висвітленні кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА у порівнянні з іншим кандидатом Віктором ЮЩЕНКОМ, хоча “розрив набагато менший, ніж на телебаченні”. Вона повідомила, що в пресі у Віктора ЯНУКОВИЧА імідж людини, за якою “нібито стоїть професіоналізм, бажання співробітничати, підтримувати і продовжувати владу”. Вона зазначила, що в той же час за В.ЮЩЕНКОМ, як і за О.МОРОЗОМ та П.СИМОНЕНКОМ закріплюється імідж, який базується “на ідеї лідерства, на ідеї довіри виборців, і частково моралі, та опозиції влади”.

Н.КОСТЕНКО повідомила, що в пресі, як і на телебаченні В.ЯНУКОВИЧУ приділяється більше уваги, ніж нині діючому Президенту України. За її словами, ця тенденція збігається в часі з початком передвиборчої кампанії.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG