Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі проти Ющенка агітують за допомогою ДЕЗів.


Петро Каландирець

Керівник штабу Віктора Ющенка "Наша Україна" в Одесі Володимир Курінний
Одеський обласний штаб Віктора Ющенка повідомив про виявлення агітаційних матеріалів проти лідера блоку «Наша Україна» і на підтримку кандидата на посаду Президента, прем''єр-міністра Віктора Януковича в приміщенні одеської дирекції єдиного замовника "Жовтневий". Про це на проведеній 12 жовтня прес- конференції повідомив голова Одеського обласного штабу блоку "Наша Україна" Володимир Курінний.

Агітматеріали виявили довірені особи кандидатів на посаду Президента Михайла Бродського і Миколи Грабара та народний депутат України Олексій Козаченко.

Серед знайдених у приміщенні Дирекції єдиного замовника матеріалів близько 20 тисяч мали наклепницький зміст проти Віктора Ющенка і членів парламентської фракції «Наша Україна». Це різноманітні листівки та книжки.

Керівництво ДЕЗу, комунального підприємства, яке перебуває у підпорядкуванні Одеського міськвиконкому, відмовилося пояснити, чому у цій установі з''явилися агітматеріали.

Володимир Курінний висловив припущення, що знайдені листівки і плакати поширювалися серед відвідувачів Дирекції єдиного замовника та що їх розносили у поштові скриньки.

Довірена особа кандидата в Президенти України Віктора Януковича - Юрій Голованов
Неодноразові спроби народного депутата України Олексія Козаченка викликати на місце події працівників обласного або міського управлінь МВС успіху не мали.

Довірена особа кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича Юрій Голованов в інтерв»ю радіо «Свобода» висловив припущення, що «події в одному з одеських ДЕЗів можуть бути провокацією з боку штабу Віктора Ющенка».

Юрій Голованов закликав представників правоохоронних органів до активізації роботи і протидії поширенню негативних матеріалів як проти Віктора Ющенка, так і проти Віктора Януковича.

Керівник штабу «Наша Україна» в Одесі Володимир Курінний назвав «дурницею» твердження про те, що акція з виявлення наклепницьких матеріалів проти лідера блоку «Наша Україна» в одному з ДЕЗів була організована прихильниками Ющенка.

Володимир Курінний: «Провокація була лише в тому, що на жаль керівника ДЕЗу, який міг би роз’яснити ситуацію, працівників міліції на місці події не було. З нашого боку жодних провокацій бути не може. Особливо у тій атмосфері, яка сьогодні панує на Одещині».

На прес конференції
Керівник штабу «Наша Україна» в Одесі Володимир Курінний повідомив, що нині готується відповідна скарга до суду. Він заявив, що за останні дні посилився тиск на агітаторів за Віктора Ющенка з боку правоохоронних органів. Лише минулого вечора 11 жовтня в Одесі були затримані вісім молодих активістів, яких цілу ніч утримували у різних райвідділах міліції. Підставою для затримання був не факт розклеювання агітаційних листівок, а їхня наявність у руках агітаторів.

На прес- конференції стало відомо, що 13 жовтня до Одеси прибуде лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко. О 16.30 він матиме зустріч з одеситами на Куликовому майдані міста. Заплановані і відвідини містечка Іллічівськ. Віктора Ющенка, під час його перебування в Одесі, супроводжуватимуть народні депутати України Едуард Гурвиц та Юрій Кармазин.
XS
SM
MD
LG