Доступність посилання

ТОП новини

КІЛЬКІСТЬ ГОТОВИХ ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ЮЩЕНКА ВИБОРЦІВ ЗБІЛЬШИЛАСЬ ПОРІВНЯНО З СЕРПНЕМ З 28% ДО 34% - ОПИТУВАННЯ.


Кількість опитаних громадян, які вважають, що Віктор ЮЩЕНКО переміг би на президентських виборах у разі їх проведення на демократичних засадах та в повній відповідності до законодавства, збільшилась порівняно з серпнем з 28% до 34%.

Як передає кореспондент УНІАН, такими є результати всеукраїнського опитування, проведеного 1-7 жовтня 2004 року на замовлення Інституту політики, представлені "Українським демократичним колом".

Що стосується інших кандидатів, то віра в їхню перемогу у випадку чесних виборів залишилась на попередньому рівні: Віктор ЯНУКОВИЧ – 22%, Петро СИМОНЕНКО – 7%, Олександр МОРОЗ – 6%, Наталія ВІТРЕНКО та Анатолій КІНАХ - по 1%, інші кандидати разом – 1%. Не визначились 28% респондентів. 44% громадян вважають, що результати цьогорічних виборів Президента України будуть сфальсифіковані. Однак, на думку 18% опитаних, фальсифікацій не буде, а 38% не змогли визначитись.

У разі фальсифікації результатів президентських виборів у акціях громадянського протесту готові брати участь 23% українців, не братимуть участі – 48%; не визначилися з відповіддю 29%. Думка громадян про Центральну виборчу комісію у жовтні порівняно із серпнем не змінилась: 32% респондентів вважає, що ЦВК забезпечить належний контроль за президентськими виборами, не забезпечить – 37%; не визначилися з відповіддю 31%.

Опитування репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1000 респондентів віком від 18 років. Можлива похибка вибірки не перевищує 4% (при вірогідності 0,95).

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG