Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Конституцiйний суд України оголосив висновок щодо законопроекту 4180 “Про внесення змін до Конституції України” і визнав його таким, що не порушує Основного закону держави


У висновку йдеться про те, що цей законопроект не суперечить чинним нормам Конституції і може бути розглянутий у Верховній Раді вже цього року. Говорить голова Конституційного Суду Микола Селівон: “Конституційний суд України дійшов висновку визнати проект закону України “про внесення змін до конституції України, реєстраційний номер 4180, попередньо схвалений Верховною Радою України 23 червня 2004-го року таким, що відповідає вимогам статтей 157 і 158 Конституції України.”


У висновку йдеться про те, що цей законопроект не суперечить чинним нормам Конституції і може бути розглянутий у Верховній Раді вже цього року.

Особливість цього слухання полягає у тому, що зовсім у залі не було гостей, як це було у попередні рази. Висновок голови Конституційного суду слухали лише преса та самі судді. Головна відмінність законопроекту № 4180 про зміни до Конституції від чинної Конституції полягає у тому, що більше влади надається прем’єр-міністру, зокрема, його кандидатуру призначатиме Верховна Рада, але із подання Президента, а от вже з подання прем’єр-міністра призначатимуть увесь Кабінет Міністрів.

Висновок Конституційного Суду є обов''язковим до виконання, остаточним i не може бути оскаржений.

Говорить голова Конституційного Суду Микола Селівон: “Конституційний суд України дійшов висновку визнати проект закону України “про внесення змін до конституції України, реєстраційний номер 4180, попередньо схвалений Верховною Радою України 23 червня 2004-го року таким, що відповідає вимогам статтей 157 і 158 Конституції України.”

Політичну реформу у другому читанні розглядатимуть у парламенті вже наступного тижня, каже народний депутат член “Нашої України” Володимир Стретович.

Проте він не вірить, що пропрезидентським фракціям вдасться набрати 300 необхідних для ухвалення закону голосів.

Володимир Стретович: “Влада, яка має десь 47 % довіри, не може сподіватися на те, що такі реформи будуть підтримані. Поїздки по регіонах показують, що люди далекі від розуміння реформи, для чого вона потрібна. Я не здивований рішенням Конституційного суду, який після свого ганебного рішення минулого грудня про третій термін Леоніда Даниловича Кучми, видав на гора таке рішення. Це не суд із захисту Конституції, а це суд по розвалу цієї Конституції.”
XS
SM
MD
LG