Доступність посилання

ТОП новини

“Протистояння між Україною та Румунією, яке посилилося цими днями, викликане прагненням румунської сторони захистити власні економічні інтереси”


Про це заявив на прес-конференції в Одесі глава парламентського комітету з питань оборони і національної безпеки Георгій Крючков.

Про це заявив на прес-конференції в Одесі глава парламентського комітету з питань оборони і національної безпеки Георгій Крючков.

“Сьогодні ми дуже сильно вдарили по економічних інтересах румунської сторони. Ви знаєте, що вони збудували ці ходи, експлуатують їх, і не тільки ми, але і інші платять величезні кошти для проходження. З екологією вони не рахувалися . З нами вони не узгоджували ці питання, хоча зараз звинувачують у тому, що це ми не узгодили із ними. Вони пішли на силовий варіант. Але казати, що нам треба у такий же спосіб відповідати, мабуть, не треба”.

А заступник голови Адміністрації Президента Василь Базів на сьогоднішньому брифінгу сказав, що Україна повторно запропонувала румунській стороні невідкладно провести переговори щодо ситуації на Дунаї.

“Україна стурбована станом розвитку українсько-румунських відносин, якого вони набули останнім часом. На наше глибоке переконання, питання двосторонніх відносин між Україною та Румунією мають вирішуватися за столом переговорів і в дусі взаємної поваги, добросусідства та взаємовигідного співробітництва, а не в якийсь інший спосіб”.

Як повідомляв керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський, 9-го жовтня румунське прикордонне судно "Frontiera" навмисно перешкоджало вільному проходу українському пасажирському теплоходу "Волга".
XS
SM
MD
LG