Доступність посилання

ТОП новини

У КИЄВІ ЧЛЕНИ ОРГАНІЗАЦІЇ «ПОРА», СКУВАВШИ СЕБЕ КАЙДАНАМИ, ОТОЧИЛИ ПАМ’ЯТНИК НЕЗАЛЕЖНОСТІ, ТАКИМ ЧИНОМ ПРОТЕСТУЮЧИ ПРОТИ РЕПРЕСІЙ ВЛАДИ ЩОДО ЇХНЬОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ.


У Києві близько 50 членів громадянської кампанії «Пора», скувавши себе кайданами, оточили пам’ятник Незалежності, таким чином протестуючи проти репресій влади щодо їхньої організації.

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції оточили пам’ятник Незалежності України, скувавши себе один з одним товстим металевим ланцюгом та тримаючи в руках жовті прапори з написом «Пора».

Крім того, у кожного учасника акції на грудях та спині прикріплено невеличкий плакат з написами на п’яти мовах (українській, російській, німецькій, англійській і грузинській) з написом «Я не терорист».

Речник організації Мар’яна САВИЦЬКА зачитала журналістам звернення до громадськості, в якому, зокрема, зазначається, що сьогодні влада «розпочала відкритий наступ на згортання демократичних основ в Україні». На переконання членів «Пори», проведення 15 жовтня обшуку в київському офісі організації, а також в її регіональних представництвах, «є необгрунтованим і незаконним». Члени «Пори» у своєму зверненні наголошують, що учасниками цієї громадянської кампанії є тисячі студентів з різних вузів України, «які не мають ніякого наміру щодо тероризму або до інших насильницьких дій.

Говорячи про останні події навколо «Пори» (виявлення вибухівки в її київському офісі), її члени заявляють, що ця справа є політичним замовленням, яке спрямоване на зрив та фальсифікацію президентських виборів.

Крім того, у своєму зверненні члени організації підтвердили, що вони не відмовляються від проведення мирного пікетування приміщення Центральної виборчої комісії України 1 листопада цього року.

Водночас, представники «Пори» заявляють, що вони є позаполітичним об’єднанням, і не підтримують жодного з кандидатів у Президенти України, а виступають виключно за те, щоб вибори в Україні пройшли демократично і не були сфальсифіковані.

Учасники акції звертаються до об’єднання «Свобода вибору» з проханням надати їм організаційну та технічну підтримку, а до Верховної Ради України - з проханням вивчити та дати оцінку всім обставинам застосування сили та протиправних дії з боку співробітників міліції до учасників організації 15 жовтня в Києві.

Як повідомляв УНІАН, увечері 16 жовтня в офісі „Пори” на вулиці Почайнинській у Києві міліцією було виявлено вибухові пристрої. Директора підприємства, в якого „Пора” орендувала офіс, Я.ГОДУНКА, студентів Києво-Могилянської академії ЯЦЕНКА та ЯЩУКА і трьох жителів Львова ПИЛИПЧИКА, СИДОРЕНКА і ТАНЧИКА було затримано та доставлено до Подільського райуправління внутрішніх справ столиці. Прокурором міста Києва порушено кримінальну справу за статтями 258 ч.4 (створення терористичної групи чи організації, керування нею, а також матеріальне, організаційне або інше сприяння (передбачає позбавлення волі на 8-15 років) і 260 ч.1 (створення протизаконних збройних формувань чи участь у їхній діяльності (позбавлення волі на 2-5 років) Кримінального кодексу України, і справу передано на слідство в СБУ. 17 жовтня ЯЦЕНКА та ЯЩУКА допитали в СБУ як свідків у кримінальній справі і відпустили.

Сьогодні народний депутат Тарас СТЕЦЬКІВ заявив, що “є документальні докази того, що всі події 15 жовтня в штабі громадського руху "Пора" за участю правоохоронців є провокацією”.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG