Доступність посилання

ТОП новини

ЯВОРІВСЬКИЙ ВВАЖАЄ ВИБУХ У ЛЬВІВСЬКІЙ "ПРОСВІТІ" ЩЕ ОДНІЄЮ АКЦІЄЮ ПРОТИ ЮЩЕНКА.


Народний депутат України Володимир ЯВОРІВСЬКИЙ вважає, що вибух, який стався сьогодні зранку у приміщенні львівського офісу Всеукраїнського товариства "Просвіта" на вулиці Друкарській, є ще однією запланованою акцією проти кандидата у Президенти Віктора ЮЩЕНКА.

Як повідомила кореспонденту УНІАН прес-секретар В.ЯВОРІВСЬКОГО, депутат "ототожнив події у Національній спілці письменників України, зокрема спробу захоплення приміщення НСПУ і адміністративний тиск адміністрації Президента на Київський апеляційний суд щодо його незаконного рішення про статус НСПУ та вибух у приміщенні львівської "Просвіти".

В.ЯВОРІВСЬКИЙ наголосив, що ці протиправні дії влади викликані тим, що НСПУ і "Просвіта" підтримують на президентських виборах лідера "Нашої України" В.ЮЩЕНКА, а голова ЛОО "Просвіта" Ярослав ПІТКО є керівником громадської приймальні В.ЮЩЕНКА у Львові.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні о 6.30 у Львові в офісі "Просвіти" спрацював вибуховий пристрій. За словами начальника прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Павла ВАСИЛЕНКА, встановлено, що вибух стався через застосування ручної бойової гранати РГД. Внаслідок вибуху у паркетній підлозі утворилася воронка діаметром близько 20 см.

Фахівці МНС наголосили, що, за попередніми висновками, зловмисники розбили вікна у приміщенні (на вікнах є грати) і кинули гранату в кімнату, де раніше знаходився комп''ютер з базами даних організації. Як повідомили працівникам МНС у "Просвіті", саме напередодні комп''ютер з цієї кімнати було суто випадково перенесено у сусідню кімнату, яка від вибуху не пошкодилася.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG