Доступність посилання

ТОП новини

Виборча кампанія на Миколаївщині.


Петро Каландирець


Миколаїв, 19 жовтня 2004 - Чим ближче вибори, тим активнішим є тиск правоохоронних органів прихильників і агітаторів за кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка на Миколаївщині. Про це радіо”Свобода” повідомили у обласному виборчому штабі блоку «Наша Україна».

19 жовтня у Миколаєві працівники правоохоронних органів у цивільному без будь яких пояснень затримали прес- секретаря обласного штабу Ющенка Анатолія Завиновського. Це сталося біля приміщення штабу на вулиці Набережній у Миколаєві.

Анатолія Завиновського доставили до Центральному районного відділу внутрішніх справ Миколаєва. Його звільнили лише після втручання помічників кількох народних депутатів України.

На думку заступника керівника Миколаївського обласного штабу Віктора Ющенка – Юрія Діденка, «влада застосовує будь- які засоби з метою залякати прихильників кандидата на Президента України від опозиції».

Юрій Діденко: «У Миколаєві проходить масова операція, коли активістів блоку Віктора Ющенка, керівників районних штабів хапають, перевіряють документи. І сьогодні мене двічі зупиняли на автомобілі. Особливе зацікавлення у працівників ДАЇ викликало те, що ми перевозимо в автомашині» .

У чесні вибори Президента України в Миколаївській області не вірить і довірена особа Віктора Ющенка в регіоні Роман Забзалюк.

«Ми дуже переживаємо з приводу цієї ситуації і факти, якими ми нині володіємо, говорять про те, що влада готується до зриву виборів, значної протидії і фальсифікації. Як приклад, я можу повідомити, що у Баштанському районі Миколаївської області була проведена нарада ( і цей факт зафіксований), учасників якої навчали, як фальсифікувати вибори. На нараді були присутні представники від «технічних» кандидатів на посаду Президента України. Більш того, ми маємо інформацію, що готуються провокації з боку певного кримінального середовища, яке має за завдання зірвати вибори на окремих дільницях, де чітко буде перемагати кандидат від демократичних сил».

На думку довіреної особи Віктора Ющенка у Миколаєві Романа Забзалюка, до боротьби з активістами демократичних партій в регіоні «залучають уже і працівників силових структур».
XS
SM
MD
LG