Доступність посилання

ТОП новини

У Криму Володимир Жириновський агітує за Януковича.


Володимир Притула

Симферополь, 20 жовтня 2004 - Сьогодні Крим відвідав віце-спікер Державної Думи Росії, лідер ЛДПР Володимир Жириновський. Ще десять років тому він напівлегально, путівцями, обминаючи українські військові пости, пробирався до Севастополя, де вимагав його передачі Росії.

Сьогодні українська влада створює одному з найскандальніших російських політиків найсприятливіші умови. Зокрема, у Симферополі для зустрічі із журналістами йому надали престижний Будинок офіцерів ВМС України у центрі міста.

Володимир Жириновський у Симферополі – сама миролюбність і толерантність. Півсотні прихильників радикальних проросійських організацій Криму, які просочилися на прес-конференцію, пішли з неї дещо розчарованими. Лідер Ліберально-демократичної партії Росії вів себе дуже культурно і майже політкоректно.

Кримським журналістам він розповів про сучасний політичний момент, який, за словами Володимира Жириновського, характеризується руйнуванням американської імперії і загниванням Європи. Перспектива лише у Росії та її союзників по СНД. До теми виборів в Україні він перейшов плавно, через тему інтеграції слов’янських народів та критику Заходу.

Володимир Жириновський: „Ось у Білорусії більш жорсткими методами не допустили вплив п’ятої колони і там більш спокійне життя, менша злочинність, менше хворих, бомжів, наркоманів та екстремістів. У Росії теж зміни відбулися, і ми сподіваємося на хороші зміни після 31 жовтня. Ми переконанні, що досвідчені виборці України оберуть ту людину, яка налаштована на позитивні стосунки з Росією. Така співпраця з нами дасть позитивний результат, а співпраця з іншими країнами нічого хорошого не принесла народам Східної Європи”.

За його словами, зараз питання територіальної належності Криму не є актуальним для ЛДПР і Росії загалом – економічна співпраця в рамках ЄЕП призведе до глибоких політичних змін у стосунках України і Росії.

І Кримом інтереси Росії не обмежуються: „Що нам думати про Крим? Свобода має поширюватися до Берліна, до Парижа, до Ламаншу! Що Крим тут?!”, - заявив лідер ЛДПР.

Він переконаний, що російські багатомільярдні інвестиції ринуть в Україну, якщо в результаті виборів тут збережеться існуючий режим:

„Для цього потрібна стабільність. Ось 31 жовтня у вас є шанс добитися стабільності. А якщо такі ,як Ющенко, будуть, то буде варіант Балкан і жодна копійка сюди не прийде. І будуть переселенці, біженці і найгірший варіант”, – настрахав присутніх на прес-конференції у Симферополі віце-спікер російського парламенту.

У Володимира Жириновського запитали: де гарантія, що проросійський Віктор Янукович не обмане, як свого часу обманув Леонід Кучма, який теж обіцяв російську мову і міст через Крим до Росії?

Володимир Жириновський: „Гарантія – російський президент. Він – не Єльцин. Якщо він зустрічається з Кучмою та Януковичем, значить, він отримав гарантії того, що буде нормальне ставлення до Росії. Недарма президент Росії зустрічався і в Сочі, і в Кремлі, і сюди на святкування визволення Києва приїжджає. Ось у цьому і є гарантія того, що той курс, який оголошує Янукович , він справді ним ітиме. Вже жартувати не можна і жодних коливань більше не буде”.

Він також закликав запастися терпінням тих, хто питав у нього на цій зустрічі про повернення Севастополя Росії. За словами російського віце-спікера , він за відновлення історичної справедливості, але ще не час, мовляв, політична ситуація поки що вимагає обережності.

З часом усе відновиться, усе налагодиться , заявив пан Жириновський у Симферополі.
XS
SM
MD
LG