Доступність посилання

ТОП новини

Львівські вчителі, які 16-ий день продовжують голодування під будинком штабу кандидата на Президента України Віктора Януковича увійшли до холу приміщення і заявили, що не підуть звідти до 31-го жовтня.


Вчителі мають намір залишатися у приміщенні доти, доки їм не повернуть заборгованість за статтею 57 закону України “Про освіту”, яка у 1996-2001 роках передбачала доплату за вислугу років та на оздоровлення. Кожному вчителю держава заборгувала від 3 до 5 тисяч гривень.

Вчителі спершу вимагали від представників штабу показати їм договір оренди приміщення, яке перебуває на балансі обласного комітету профспілки працівників освіти та науки, а також розмови із керівництвом області. Переговори із педагогами провів начальник управління науки та освіти львівської адміністрації Михайло Брегін, який зараз поїхав радитися зі своїми керівниками. 150 освітян, які зараз перебувають у приміщенні штабу Віктора Януковича, не перекрили ані вхід, ані вихід. Вчителі мають намір залишатися у приміщенні доти, доки їм не повернуть заборгованість за статтею 57 закону України “Про освіту”, яка у 1996-2001 роках передбачала доплату за вислугу років та на оздоровлення. Кожному вчителю держава заборгувала від 3 до 5 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG