Доступність посилання

ТОП новини

Минулої п’ятниці у Дніпропетровську відбулася зустріч Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко з виборцями.


Михайло Снігур


Дніпропетровськ, 25 жовтня 2004 - По приземленні літака на дніпропетровському летовищі Віктор Ющенко провів коротку прес-конференцію. У її перебігу він відповів на низку запитань.

Щодо отруєння: “Мене сьогодні не цікавить, яким способом мене отруїли... Мене цікавить причина того, що, я переконаний, називається двома словами: політична розправа. Зараз ідуть вибори, зараз дуже багато емоцій. Можливо, не варто про це сьогодні говорити, можливо не варто додавати до політичного гарніру оці всі питання, пов’язані з моїми діагнозами.

Давайте закінчимо вибори. У нас буде новий прокурор, більш чесний суд. Я вам даю слово, що ви будете мати єдиний, можливо, прецедент в Україні, коли буде покладена на стіл повна карточка історії моєї хвороби. Я вчиню чесно і відверто”.


КАМАЗи
Про відмову дати посадку літаку Ющенка у Кривому Розі 21-го жовтня: “Моя команда відправлялася з повним відчуттям того, що ми приземляємося за заявленою адресою, потім за кілька годин до вильоту нам повідомляють, що ідуть якісь навчання і якась скалка виникла на злітному полі. Ми направили знімальну групу, шукали скалку, шукали навчання, нічого не було. Від довіреного джерела я отримую інформацію, що була дана вказівка голови обладміністрації щоб мій борт не приймали у Кривому Розі”. У Кривому Розі на зустріч з Ющенком зібралися близько 20 тисяч людей, котрі терпляче чекали, поки він, об’їжджаючи виставлені на шосе “Намази” з металобрухтом, їхав автом з Дніпропетровська, де сів літак.

Фрагмент мітингу
Те саме сталося і дорогою з летовища до Дніпропетровська 22-го жовтня – шосе було перекрите тими ж таки “КАМАЗ”ами з тим же металобрухтом. Водіїв у кабінах не було. Як тільки співробітник ДАІ, що чатував біля тих машин, побачив, що журналісти фотографують “КАМАЗ”и, водії пострибали до кабін і шосе було звільнене.

У міському парку імені Глоби на зустріч з Віктором Ющенком зібралися ( кількість точно оцінити складно) від 20 до 40 тисяч людей. Те, що у цій акції взяли участь не менше 40 тисяч, безсумнівно, бо після закінчення мітингу, на якому виступили Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко і народні депутати, старші люди пішли, а весь простір парку заповнила молодь, що прийшла послухати концерт груп “Тартак” і “Воплі Відоплясова”. Концерт супроводжувався закликами голосувати за Віктора Ющенка.

"Дударі"
Під час мітингу група молодиків під прапорами Партії Регіонів і СДПУ(о), яку охороняли працівники приватної охоронної фірми, здіймала галас, свистіла, дуділа у дудки. Керував тими пуцьверінками голова міської організації Партії Регіонів Володимир Гризодуб.

Люди з натовпу пояснюють, чому вони прийшли на зустріч з Ющенком .

Чоловік: “Я прийшов на цей мітинг, щоб знову зустрітися з Віктором Андрійовичем Ющенком. Знаєте, на телевізійних каналах, на жаль, його не побачиш і жива зустріч, живий зв’язок, живе спілкування, воно багато дає для душі. Бо, знаєте, коли подивишся наші центральні канали, то стає бридко, гидко. І ти думаєш: Боже, де я живу? І чи є совість у тих телевізійних журналістів, які готують отаку гидоту”.

Жінка: “Тому що, по-перше, я є громадянкою України, і у мене є право вибору. Я хочу прийти і подивитися на ту людину, яку я підтримую повністю. Я хочу, щоб ця людина стала Президентом України, я хочу, щоб мої діти жили в незалежній, заможній, квітучій Україні. Тому, що я люблю Україну, я народилася в Україні. І тому, що я українка”.
XS
SM
MD
LG