Доступність посилання

ТОП новини

У Києві перебуває Президент Російськоï Федераціï Володимир Путін


У вівторок увечері впродовж години він виступав у прямому ефірі одночасно на трьох українських телеканалах, відповідаючи на запитання глядачів. Офіційна мета кількаденного візиту російського Президента - участь у заходах з нагоди 60-річчя визволення Украïни від фашистських загарбників. Урочистості починаються у середу. Однак багато хто в Украïні розглядає цей візит як втручання Росіï у президентську виборчу кампанію, а саме - підтримку провладного кандидата на Президента Украïни Віктора Януковича.

У вівторок увечері впродовж години він виступав у прямому ефірі одночасно на трьох українських телеканалах, відповідаючи на запитання глядачів.

Володимир Путін спростував чутки про запровадження візового режиму між двома державами, підтвердив що з нового року українці їздитимуть до Росіï за внутрішніми паспортами, а не за закордонними, як планувалося раніше.

На початку розмови він говорив про поліпшення украïнсько-російських стосунків за останні роки.

“Ми зробили дуже важливі кроки у сфері політики назустріч один одному: ми узгодили усі питання стосовно кордону. Це не що інше, як повне і абсолютне визнання незалежності і повага до незалежності Украïни - не лише щодо сухопутного, але й стосовно морського кордону. Є ще питання, які узгоджуватимуть експерти, але в цілому ці питання закриті”.

А українською мовою Президент Росіï процитував поезію Тараса Шевченка.

Офіційна мета кількаденного візиту російського Президента - участь у заходах з нагоди 60-річчя визволення Украïни від фашистських загарбників. Урочистості починаються у середу.
XS
SM
MD
LG