Доступність посилання

ТОП новини

Микола Мельниченко: "Для свого збереження ця влада використає весь свій брудний арсенал".


Зиновій Фрис

Прага, 26 жовтня 2004 року.

Зиновій Фрис

Колишній охоронець Леоніда Кучми Микола Мельниченко, відповідаючи на запиання про суботні події біля ЦВК, заявив:

Микола Мельниченко

Перше, що я хотів би сказати, що в Варшаві створений штаб оперативного реагування. Ми дуже чекали на приїзд Леоніда Кучми в Варшаву сьогодні, але він не приїхав. Мабуть, десь у нас є виток інформації. Ну нічого.

Стосовно подій біля ЦВК, то в мене є безліч доказів, що саме Кучма під час виборчої кампанії 1999 року давав накази силовим структурам на застосування сили. Я наголошую, що маю інформацію із першоджерел, що саме Кучма дав наказ на застосування сили проти мирних громадян і на штучне створення провокацій біля ЦВК 23 жовтня 2004 року.

Це є тільки перший крок плану, який був розроблений під керівництвом Медведчука та затверджений Кучмою. Мені відомі розробники та виконавці цього плану. Тому зараз всі повинні зрозуміти, що ця влада для самозбереження буде використовувати весь брудний арсенал: тиск, залякування, шантаж, фізичне переслідування.

Але найголовніший засіб для самозбереження кримінальної влади є підкуп державних діячів, державних службовців, які за твердженням того ж самого Януковича “вишикувались в чергу для одержання хабарів”. Я маю на увазі народних депутатів України, членів виборчих комісій, суддів та багатьох інших.

Ті матеріали, які ми з Олександром Єльяшкевичем 11 жовтня цього року в Варшаві оприлюднили та передали зараз розповсюджуємо по багатьох країнах. Ці матеріали говорять про те, що український народ повинен діяти адекватно.

Кучма і Янукович віддали і віддають злочинні накази і тому всі вони є особливо небезпечними злочинцями, які мають бути негайно усунені з своїх посад і відповідати за свої злочини перед законом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG