Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко попередив про можливі провокації.


Петро Каландирець

Зустріч Віктора Ющенка у Кіровограді
Кіровоград, 27 жовтня 2004 р.

Візит Віктора Ющенка до Кіровограда відбувався за умов тиску на його прихильників. Цього дня у вищих навчальних закладах навчальний процес перенесли на другу половину дня, а у всіх школах обласного центру оголосили батьківські збори.

На площі імені Кірова, яка є найбільш пристосованою для проведення багатолюдних зустрічей і яку оголосили місцем зустрічі виборців з Віктором Ющенком, розмістили пересувний зоопарк.

Кандидат на посаду Президента України Віктор Ющенко під час виступу на майдані Богдана Хмельницького висловив оцінку дій обласної державної адміністрації.

На площі Богдана Хмельницького зібралися 20.000 кіровоградців
Віктор Ющенко: “Я пригадую ту площу кілька місяців тому. Людям, як бидлу, перстом показували і казали, що їм туди не ходити.

“Це не Ваша площа. Це для ослів. Для баранів. Для козлів. Але не для Вас”.

Я хочу одне сказати, що прийде час і ті дядьки, які сидять у обласній державній адміністрації, під чистим прапором України, звідти підуть. Моє одне лише бажання, як поїде той зоопарк, щоб усі клоуни поїхали з обласної адміністрації, починаючи з голови обласної адміністрації”.


На зустрічі з Віктором Ющенком оприлюднили звернення студентів кількох вищих начальних закладів Кіровограда до Міністра освіти України.

Зокрема, студенти історичного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Вінниченка висловили занепокоєння і з приводу формування навчального плану на 30 жовтня.

Серед учасників зустрічі з Ющенком були і мешканці районів Кіровоградщини
“Більшість студентів є мешканцями районних центрів Кіровоградської області і фізично не встигнуть взяти участь у голосуванні на виборах Президента України 31 жовтня”.

Схожі звернення написали і студенти Льотної академії у Кіровограді.

Вже в інтерв’ю журналістам Віктор Ющенко висловив свою думку і з приводу візиту в Україну Президента Росії Володимира Путіна:

“Я добре знаю, що Президента України обирають не у Варшаві і не у Москві. Його обирає український народ. Хотілося, щоб це добре розуміла і російська сторона. Її приїзд українською владою буде використовуватися у політичному виборчому сценарії. Це факт.

Виступає Віктор Ющенко
Мене насторожують також чутки про те, що на параді 28 жовтня можуть бути зроблені певні непродумані кроки, які влада хоче повісити на опозицію.

Я хочу зараз сказати, що всі провокації, які будуть на Сході, Півдні, Центрі України, проводитиме протилежна сила. Всі інциденти, які будуть відбуватися на параді 28 жовтня, не матимуть жодного відношення до блоку “Наша Україна” і його прихильників”.


Під час перебування у Кіровограді Віктор Ющенко виступив і у прямому ефірі телекомпанії “Стимул”.
XS
SM
MD
LG