Доступність посилання

ТОП новини

ТОМЕНКО ЗАКЛИКАЄ ВСІ ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ НЕ ПОРУШУВАТИ ВИБОРЧЕ ЗАКОНОДАВСТВО, ДРУКУЮЧИ РЕЙТИНГИ КАНДИДАТІВ.


Голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО закликає всі засоби масової інформації не порушувати виборче законодавство. В інтерв''ю УНІАН М.ТОМЕНКО нагадав, що, відповідно до Закону "Про вибори Президента України", ЗМІ заборонено за 15 діб виборів до голосування поширювати рейтинги кандидатів. Він закликав ЗМІ не ставати "учасниками брудних технологій" і дотримуватися закону.

Як повідомляв УНІАН, деякі інформагентства 27 жовтня опублікували рейтинги кандидатів на пост Президента України, пояснюючи це тим, що інформагентства є не ЗМІ, а суб''єктом інформаційної діяльності.

Водночас, Центральна виборча комісія та юристи сьогодні заявили УНІАН, що інформагентства, як і інші ЗМІ, не мають права поширювати рейтинги кандидатів на пост Президента України за 15 днів до виборів.

Юрист Програми правового захисту та освіти ЗМІ Тетяна КОТЮЖИНСЬКА та член ЦВК Андрій МАГЕРА роз''яснили, що, системний аналіз законодавства, що регулює діяльність у сфері інформаційних відносин, дозволяє прийти до висновку, що інформаційні агентства усіх форм власності є засобами масової інформації і, на підставі Закону України "Про вибори Президента України", зобов''язані, починаючи з 16 жовтня 2004 року утримуватися від поширення інформації про результати опитувань громадської думки щодо кандидатів на пост Президента України.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG