Доступність посилання

ТОП новини

ЖУРНАЛІСТИ І КЕРІВНИЦТВО "РАДІО–ЕРА" ВИСТУПАЮТЬ ПРОТИ НАМАГАНЬ ВЛАДИ ВИЛУЧИТИ ЇХ З ЕФІРУ В НІЧ ВИБОРІВ.


Журналісти і керівництво ТРК "Радіо – Ера" дуже занепокоєні останніми діями влади щодо вилучення з ефіру в день виборів Президента України наших колег – ТРК "Ера" і "Радіо–Ера" на проводовому мовленні. Про це йдеться в заяві "Радіо–ЕРА" ФМ, переданій УНІАН.

У заяві зазначається, що йдеться про лист від 18 жовтня 2004 р. голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Бориса ХОЛОДА на адресу міністра транспорту і зв''язку Георгія КІРПИ з проханням забезпечити висвітлення подій у прямому ефірі НТКУ і НКРУ в ніч виборів. (Як відомо, згідно з ліцензіями, у цей час на цих каналах віщають ТРК "ЕРА" і "Радіо-Ера" – УНІАН.)

Журналісти і керівництво ТРК "Радіо – Ера" підтримують заяву голови парламентського комітету зі свободи слова і інформації Миколи ТОМЕНКА, що Б.ХОЛОД не мав і не має права одноосібно ухвалювати рішення про вилучення будь-якого ЗМІ з ефіру. Нацрада з ТБ і РМ ніколи не скасовувала рішення про право мовлення телекомпанії "Ера" в нічний час на Першому Національному телеканалі та рішення про право мовлення телерадіокомпанії "Радіо – Ера" на першому і другому каналах Національного радіо.

"Ми віримо, - пишуть журналісти, - що лист Б.ХОЛОДА не має жодної законної сили. Ми розцінюємо подібні листи, як політичний тиск на ЗМІ і одну з форм цензури, щоб українське суспільство не дізналося про справжні результати виборів Президента. Ми хочемо й надалі безперешкодно інформувати суспільство про те, що відбувається в Україні і світі. Ми вимагаємо не перешкоджати робити це нашим колегам на телебаченні і дротовому радіо".

Журналісти і керівництво ТРК "Радіо – Ера" вимагають, щоб Міністерство транспорту і зв''язку України не втручалося у роботу засобів масової інформації, оскільки це є поза законом.

Вони вимагають від усіх гілок виконавчої влади неухильно дотримуватися законів і Конституції України, якою гарантована свобода слова і свобода діяльності засобів масової інформації.

Водночас, журналісти і керівництво ТРК "Радіо – Ера" запевняють, що, незважаючи на тиск влади і цензуру, "Радіо – Ера" ФМ розпочне радіомарафон "Доба виборів", як заплановано, з 20.00 години 31 жовтня 2004 року.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG