Доступність посилання

ТОП новини

СПОСТЕРІГАЧІ МО "ЗА СПРАВЕДЛИВІ ВИБОРИ" ВІДЗНАЧАЮТЬ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНІВ У ХОДІ ПРЕЗИДЕНТСЬКОЇ КАМПАНІЇ.


Офіційний спостерігач від міжнародної організації "За справедливі вибори", депутат Державної Думи Федеральних зборів Російської Федерації Олександр КРУТОВ відзначає, що спостерігачі зафіксували порушення законодавства у ході виборчої кампанії з боку практично всіх кандидатів на пост Президент України.

На прес-конференції в агентстві УНІАН він сказав: "Кожний кандидат у Президенти використовує той адмiнресурс, який має у себе".

За словами О.КРУТОВА, багато проблем виникає зi списками виборців. Зокрема, він пояснив це заміною в Україні інституту прописки реєстрацією. Однак, за його словами, правова i нормативна бази залишилися колишніми і це "створює безлад".

Спостерігачі організації "За справедливі вибори" також відзначили таке порушення як велика кількість агітаційної друкованої продукції без вихідних даних i з не вказаним накладом та залучення неповнолітніх для агітаційної роботи за того чи іншого кандидата у Президенти.

Міжнародна організація констатує використання у громадському транспорті м.Києва агітаційних матеріалів тільки одного кандидата – Київського міського голови Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА. Окрім цього, спостерігачі зафіксували заклики до громадян чинити тиск на роботу виборчих комісій та проведення акцій громадянської непокори.

Також спостерігачі вважають втручанням депутатів Верховної Ради України в діяльність ЦВК у нiч з 23 на 24 жовтня і зазначають, що "це вигідно тим, хто не хотів відкриття додаткових виборчих дільниць у Росії".

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG