Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати Америки вкотре наголошують на важливості чесних і вільних виборів в Україні


Речник Державного департаменту Ричард Баучер на брифінґу у Вашинґтоні сьогодні заявив: «Україні ще не пізно самій провести такі вибори, які відповідатимуть міжнародним стандартам. Ми не маємо свого кандидата на цих виборах. Для нас найкращий результат – це коли народ України матиме право вільно вирішити, хто має бути його президентом».

Речник Державного департаменту Ричард Баучер на брифінґу у Вашинґтоні сьогодні заявив:

«Україні ще не пізно самій провести такі вибори, які відповідатимуть міжнародним стандартам. Ми не маємо свого кандидата на цих виборах. Для нас найкращий результат – це коли народ України матиме право вільно вирішити, хто має бути його президентом».

Непокоїть США і становище зі свободою слова в Україні в перебігу виборчої кампанії. Ричард Баучер далі:

«Ми раді дізнатися, що 39 журналістів, які працюють на проурядових засобах інформації, оголосили, що вони проти цензури й тепер повідомлятимуть про кампанію чесно. Ми закликаємо українську владу дозволити їм це».

На вечір п’ятниці, за даними Інтернет-видання «Телекритика», під заявою низки тележурналістів із протестом проти тиску влади й закликом дотримуватися журналістських стандартів поставили підписи вже 256 представників 25 загальноукраїнських і реґіональних телекомпаній.

Президент Украïни Леонід Кучма, коментуючи сьогодні заяву журналістів, порадив ïм звільнятися з роботи, якщо ïх не влаштовують статути ЗМІ, де вони працюють.
XS
SM
MD
LG