Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у Києві.


Київ, 31 жовтня 2004 року.

За тим, як це відбувалися вибори у Києві спостерігала Надія Шерстюк. Вона побувала на кілької виборчих дільницях і у територіальній виборчій комісії в Голосіївському районі столиці.

Надія Шерстюк

12-та година дня. Виборча дільниця №28 територіального виборчого округу №214. За словами членів комісії, на цю годину проголосували близько чверті від загальної кількості виборців на дільниці.

Порушень не зафіксували, - стверджували спостерігачі. Великого скупчення людей біля кабінок для голосування не було, стояли лише в чергах, щоб отримати бюлетень. 17-та година вечора. Виборча дільниця №4 214-го виборчого округу. На цей час проголосували 65,8 відсотків від загальної кількості виборців.

Чи були порушення на виборчій дільниці? З цим запитанням я звернулась до спостерігача Тетяни Демик.

Тетяна Демик

На теперішній час ніяких порушень я ще не зареєструвала.

Надія Шерстюк

До скількох людей Ви їздили з пересувної виборчою скринькою?

Тетяна Демик

Проголосувало таким чином 17 чоловік, тому що було подано тільки 17 заяв. Голосуючі всі були дома. Голосування було проведено чесно і прозоро. Це були пенсіонери і інваліди, які не можуть пересуватися самостійно.

Надія Шерстюк

За неофіційною інформацією, по Голосіївському району курсували 3 автобуси, які привезли людей з відкріпними талонами. За словами голови дільничної виборчої комісії Віктора Єрмоленка, велика кількість людей не знаходила себе у списках.

Віктор Єрмоленко

Дуже багато у нас є проблем з тим, що люди не включені до списку виборців. Ми відправляємо їх у територіальне управління, де вони з’ясовують всі стосунки, отримують від них постанови. На основі цих постанов ми з ними працюємо і включаємо у список для голосування.

Надія Шерстюк

Наскільки часто це трапляється, тобто, що виборці не знаходять себе у списках сьогодні у день голосування?

Віктор Єрмоленко

Ось у нас є список. Підрахуйте скільки людей пройшло по тим спискам, що з територіальної прийшли. Поки що троє прийшло. Інші ще стоять у черзі біля територіальної. Там кажуть, що дуже велика черга.

Надія Шерстюк

Чи активно люди беруть участь у голосуванні? Чи були черги?

Віктор Єрмоленко

Дуже активною і емоційно приймають участь у голосуванні. Були черги.

Надія Шерстюк

Прямую на проспект 40-річчя Жовтня, 22, де розташована територіальна виборча комісія 214 виборчого округу.

Біля дверей тіснява, галас і сварка. Сюди прийшли виборці, що не знайшли себе у списках, або чиї ім’я, прізвище, по-батькові були неправильно вказані. Деякі стояли в чергах з 9-ї години ранку.

Виборець

Виборча дільниця №15, територіальний округ №214, рік народження був неправильно вказаний. Я народилася в 1977, а вказано як в 1953 році.

Надія Шерстюк

Скажіть, будь ласка, Вам довелося йти сюди до ТВК?

Виборець

Так, нам довелося тут з 10-ої години чекати в тисняві. Зовсім без нормальних умов ми тут вистояли. Нарешті, дали постанову і зараз йдемо голосувати на виборчу дільницю.

Виборець 2

Якщо вже там не проголосували.

Виборець

Ми сподіваємося проголосувати.

Надія Шерстюк

Скажіть, будь ласка, скільки таких самих людей, у яких неправильно вказано прізвище або рік народження?

Виборець

Людей маса, тому що тут було дуже-дуже людно. Люди вказували на те, що неправильно одна літера, закінчення прізвища неправильно, рік народження, так як у мене, дата народження. Люди багато мали зауважень.

Виборець 3

Чоловік. Його не внесли в списки. Тепер він стоїть звичайно в школі №110. Тепер він стоїть тут, заповнив цю заяву. Ми вже тут години півтори. А люди з 9-ти годин тут знаходяться.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG