Доступність посилання

ТОП новини

Штаб Януковича в Одесі вважає, що вибори були справедливими…


Петро Каландирець

Учасники прес конференції у міському штабі Януковича в Одесі
Одеса, 2 листопада 2004 - Керівник міського штабу Віктора Януковича в Одесі Леонід Сушкін висловив задоволення тим фактом, що більшість виборців міста, які взяли участь у голосуванні, віддали свої голоси на користь прем’єр -міністра України, кандидата на посаду Президента Віктора Януковича. Леонід Сушкін назвав перебіг голосування “спокійним, конструктивним” і таким, що “відбувся без суттєвих порушень Закону “Про вибори”.

Тим часом до штабів Олександра Мороза і Віктора Ющенка в Одесі та Миколаєві надходить інформація про численні порушення.

Керівник Одеського міського штабу Віктора Януковича Леонід Сушкін
Керівник Одеського міського штабу Віктора Януковича Леонід Сушкін визнав, що чимало виборців у причорноморському місті не мали можливості проголосувати 31 жовтня, бо їхні прізвища не були включені до списків виборців сформованих дільничими комісіями. Він повідомив, створена робоча група, мета якої проведення службового розслідування для виявлення винних у численних недоліках під час формування списків виборців. Попереду Одесу очікують кадрові зміни і покарання винних.

“Ми цілком зацікавлені, щоб усі, хто має право голосу, прийшли і проголосували на виборах. Тут наші позиції є єдиними зі всіма штабами кандидатів у Президенти на виборах”,- наголосив Леонід Сушкін.

Керівник міського штабу Віктора Януковича заявив, що не має інформації про організаторів поїздок великої групи студентів з Одеси “для забезпечення чесних виборів у Чернівецькій області” і розділив з присутніми занепокоєння з приводу того, що 31 жовтня на виборах Віктора Януковича підтримали мешканці 10 областей України, а його головного суперника Віктора Ющенка – сімнадцяти.

Журналісти на прес конференції
“Очевидно політикам у Києві слід зробити необхідні висновки”,- вважає Леонід Сушкін.

2 листопада звернення до мешканців Одеси поширив і міський голова Руслан Боделан.

“Я знав, що одесити виявлять мудрість у своєму політичному виборі і політичну активність”,- сказав Боделан. Він заявив, що зробить все необхідне для усунення недоліків, з якими зустрілися під час голосування 31 жовтня.

Тим часом до штабу Олександра Мороза надходить інформація про численні порушення Закону “Про вибори” під час голосування 31 жовтня . Керівник Одеського обласного штабу Віктора Ющенка Володимир Курінний повідомив радіо “Свобода”, що інформація про порушення аналізується, і юристи готують позови до суду.

Керівник Одеського обласного штабу Віктора Ющенка Володимир Курінний
Володимир Курінний: “Нині з районів Одеської області надходять все нові і нові дані, які свідчать про величезну кількість порушень. Ми навіть не встигаємо аналізувати всі матеріали. Наші юристи вивчають акти про порушення, скарги, свідчення людей. Зараз ми займаємося аналізом і систематизацією різних порушень для подальшого ухвалення конкретних кроків – судового оскарження і уникнення їх під час другого туру виборів”.

Перший заступник керівника Миколаївського штабу Віктора Ющенка Юрій Діденко повідомив, що представники кандидата на посаду Президента України від опозиції “були максимально усунені від виборчого процесу”.

Юрій Діденко: “При відкритті одного з пакетів з бюлетенями за Віктора Януковича і перерахунку голосів виявилося, що там зайвий 81 бюлетень. Це і погашені, зіпсовані бюлетені. Тут були навіть бюлетені з голосами за інших кандидатів на посаду Президента України. Нині складений акт, і ми вимагатимемо подальшого перерахунку голосів”.

Агенство завтрашніх новин поширило 2 листопада повідомлення про “побиття народними депутатами України від фракції “Наша Україна” Едуардом Гурвіцем і Володимиром Курінним керівника виборчої комісії від блоку “Наша Україна” у Ананьївському районі, Одеської області Анатолія Чміля”.

У штабах опозиційних кандидатів на посаду Президента України в області назвали згадану публікацію провокаційною:

“Володимир Курінний ніколи не був народним депутатом України, а народний депутат від фракції “Наша Україна” Едуард Гурвіц ніколи не був у райцентрі Ананьїв Одеської області і протягом дня 31 жовтня перебував у Центральній виборчій комісії у Києві”.
XS
SM
MD
LG