Доступність посилання

ТОП новини

Керівник передвиборчого штабу Віктора Ющенка на Прикарпатті заявляє про створення спеціальної комісії, яка встановить, хто ж винен у недбалому складанні списків виборців.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 2 листопада 2004 - Керівник обласного передвиборчого штабу Віктора Ющенка на Івано-Франківщині Зіновій Шкутяк заявив, що буде створена спеціальна комісія, яка встановить, хто ж реально винен у недбалому складанні списків виборців. Незважаючи на те, що Віктора Ющенка на Прикарпатті підтримало майже 90 % виборців, які взяли участь у голосуванні, в обласному штабі на його підтримку переконані, що в результаті помилок у списках виборців їхній кандидат у реґіоні втратив не менше 10 %голосів.

Першим кроком у підготовці до другого туру президентських виборів з боку обласного передвиборчого штабу Віктора Ющенка на Івано-Франківщині стане створення спеціальної комісії, яка працюватиме над встановленням достовірних списків виборців. Вона також повинна з”ясувати, хто ж винен у тому, що сотні прикарпатців не знайшли своїх прізвищ у списках для голосування або ж їхні прізвища і роки народження були перекручені.

Як заявив керівник обласного передвиборчого штабу Віктора Ющенка Зіновій Шкутяк, галичан немає потреби переконувати голосувати в другому турі за Віктора Ющенка. У першому турі вони показали, що підтримують кандидатуру претендента на президентський пост від опозиції, віддавши за нього майже 90% голосів. Однак Зіновій Шкутяк вважає, що підтримка Віктора Ющенка могла б бути значно вагомішою, і це, незважаючи на те, що більшість виборців напередодні голосування перевіряли свої дані на виборчих дільницях:

“Дуже велика кількість людей пішла перевіряти списки до 31 числа. І вони нам допомогли в покращенні ситуації зі списками. Але, незважаючи на це, на 31 число залишилося ще багато неточностей”.

На переконання обласного штабу Віктора Ющенка, приблизно 10 % було втрачено в результаті неточностей у списках. Водночас Зіновій Шкутяк заявив про дії “Нашої України” в другому турі президентських виборів:

“Я підтверджую те, що сказав Віктор Андрійович Ющенко: ми фальсифікацій не допустимо. І у випадку навіть найменшої спроби фальсифікації виборів ми застосуємо всі засоби, які сьогодні допускає наше чинне законодавство, у тому числі пікетування і мирні демонстрації, в тому числі демонстрації в Києві. І ніхто ніколи за ніяких обставин нам не перешкодить виїхати до Києва”.

Керівники обласного штабу Віктора Ющенка подякували галичанам за високу громадянську свідомість та активність на виборах, а також терпіння, яке продемонструвало двом тисячам спостерігачів з Луганщини, більшість з яких була вражена перебігом виборів на Прикарпатті, реальну європейськість Галичини.

Журналісти, які хотіли отримати коментарі про день виборів від керівництва штабу Віктора Януковича, залишилися ні з чим. На ранок після виборів двері до обласного штабу кандидата від влади були зачинені.
XS
SM
MD
LG