Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко готовий до теледебатів. Янукович їх боїться?


Марина Пирожук

Київ, 2 листопада 2004 - Кандидат у президенти Вiктор Ющенко готовий до телевізійних дебатiв у прямому ефiрi з кандидатом у президенти від влади Віктором Януковичем. Про це повiдомляє прес-служба кандидата у президенти Ющенка. Тим часом у команді прем’єра скептично ставляться до ідеї теледебатів.

Віктор Ющенко готовий вийти у телевізійний ефір зі своїм суперником Віктором Януковичем за умови, що дебати будуть відбуватися у прямому ефірі , який вестиме не заангажований ведучий, і учасники дебатів матимуть рівні можливості.

Голова парламентського комітету з питань інформаційної політики та свободи слова, і водночас уповноважена особа Віктора Ющенка Микола Томенко наголошує на необхідності проведення теледебатів у другому турі. Він вважає, що зустріч основних претендентів на президентське крісло в прямому ефірі є важливим елементом виборчого процесу, хоча й не визначальним.

Микола Томенко

Відповідно до закону “Про вибори Президента” теледебати в ІІ турі є обов’язковими. Вони проводяться між двома кандидатами в президенти. Щоправда, якщо один із кандидатів в президенти в силу різних обставин не з’явиться в студії, то весь час в ефірі може знаходитися той кандидат в президенти, який погодився брати участь у цих дебатах.

Формула проведення дебатів практично залишається загальною: буде один ведучий в студії на Першому національному, який ставить одне запитання, які проблеми, які загально позначені в рішенні ЦВК.

Позиція команди Віктора Ющенка і Віктора Ющенка полягає в тому, що він готовий дебатувати на будь-якому каналі в будь-який час, зрозуміло, що з Віктором Януковичем. З нашого боку не буде жодних проблем. Буде проблема з боку Віктора Януковича.

Марина Пирожук

Томенко припускає, що Віктор Янукович відмовиться від теледебатів на рівних умовах зі своїм опонентом і незалежним ведучим через страх.

У команді Януковича кажуть, що кандидату у президенти від влади і водночас прем’єру ніколи дебатувати з опонентами через клопоти господарські в Кабміні. У інтерв`ю "Радіо Свободі" прес-секретар Януковича Ганна Герман каже, що прем’єр готовий до діалогу з багатьма політичними силами, в тому числі і з Ющенком. Водночас Герман сумнівається в доцільності участі свого шефа в теледебатах.

Ганна Герман

Віктор Янукович сказав, що він готовий до діалогу з усіма політичними силами. В тому числі він готовий до діалогу з Віктором Ющенком. Не зважаючи на те, що оточення Ющенка протягом першого періоду першого туру виборчої кампанії не зовсім коректно, м’яко кажучи, поводилося з кандидатом Януковичем.

Оскільки в ці дні ще до оприлюднення офіційних результатів голосування заборонено агітувати, то ми поки що не думаємо про ніякі виборчі кампанії. Віктор Янукович просто займається своєю роботою як прем’єр. Хоча я особисто абсолютно впевнена, що він готовий до відкритих теледебатів будь з ким. Але чи потрібно йому це я, чесно кажучи, не знаю.

Марина Пирожук

Прес-секретар прем’єра наголошує, що Янукович воліє змагатися справами, а не словами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG