Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Верховна Рада повернула проект державного бюджету на 2005-ий рік для доопрацювання Кабінету Міністрів


Уряд країни має повернути проект до парламенту до 30-го листопада.

Уряд країни має повернути проект до парламенту до 30-го листопада.

На думку голови бюджетного комітету Петра Порошенка, Кабмін не виконав завдання і не доопрацював проект держбюджету на наступний рік:

“Є, безумовно, одна позитивна річ. Я можу засвідчити, що із 20-го жовтня наш прем’єр-міністр нічого додаткового не обіцяв. Оця цифра ( 55 мільярдів пустих обіцянок) не збільшена. Разом із тим є негатив – жодної відповіді із уряду не надійшло. Тому, фактично, зараз ми можемо констатувати, що уряд не виконав того завдання, яке поставила Верховна Рада під час голосування 20-го жовтня”.

Петро Порошенко вважає абсолютно недоречним ухвалення держбюджету на наступний рік до президентських виборів.

Натомість заступник голови бюджетного комітету Володимир Майстришин, фракція “Регіони України”, вважає сьогоднішнє рішення парламенту незаконним:

“Верховна Рада не має права відправляти до уряду бюджет, який вона прийняла для роботи, вона повинна висловити свої висновки, висновки бюджетного комітету, і сказати: прийнятний – неприйнятний. Ми не відпрацювали його як треба. На сьогоднішній день ми маємо серйозні проблеми, котрі стосуються економіки країни, особливо, що стосується 5-го року. Це рік, коли ми маємо наростання ВВП, і цим треба обов’язково займатися”.
XS
SM
MD
LG