Доступність посилання

ТОП новини

СПУ ВВАЖАЄ, ЩО РЕЗУЛЬТАТ ЯНУКОВИЧА НА ВИБОРАХ ЗАБЕЗПЕЧИЛИ "ПІДКУП І МАСОВІ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ".


Соціалістична партія України вважає, що результат кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА у першому турі президентських виборів забезпечили "підкуп і масові фальсифікації, здійснені владою в багатьох випадках у тісній співпраці з кримінальними структурами".

Про це йдеться у Меморандумі про політичну стратегію СПУ в другому турі президентських виборів, переданому УНІАН.

"Перший тур президентських виборів давав шанс українському суспільству зробити крок назустріч демократичній цивілізації європейського зразка. Однак результати та хід виборів показують, що Україна ще більше віддалилась від політичної Європи. У багатьох регіонах країни воля виборців була просто відкинута владою. Результат кандидата від влади забезпечили підкуп, масові фальсифікації, здійснені владою в багатьох випадках у тісній співпраці з кримінальними структурами", - заявляє СПУ.

"Перед початком виборчої кампанії ми звернулися до блоку "Наша Україна" і Комуністичної партії із закликом - щоб перемогти в першому турі єдиного кандидата від влади, необхідно висунути єдиного кандидата від всієї опозиції", нагадує партія. "Такий план був цілком реальний, це підтвердили результати голосування 31 жовтня", вважають соціалісти. "Однак наші пропозиції були не сприйняті. Нездатність лідерів поступитися корпоративними інтересами заради інтересів країни була використана владою для знищення опозиційних кандидатів поодинці", заявляє СПУ. "В цьому одна з причин поразки української демократії та суспільства в цілому", вважають у партії.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні лідер СПУ Олександр МОРОЗ після засідання Політвиконкому СПУ, на якому було ухвалено цей Меморандум, заявив, що партія не підтримуватиме кандидата у Президенти від влади, а підтримає Віктора ЮЩЕНКА у тому разі, якщо він візьме на себе зобов''язання виконати ключові положення передвиборчої програми кандидата від соціалістів О.МОРОЗА.

За словами О.МОРОЗА, 6 листопада відбудеться засідання Політради СПУ для прийняття остаточного рішення щодо підтримки В.ЮЩЕНКА на виборах. Він зазначив, що на сьогодні на 95% позиції "Нашої України" і СПУ збігаються.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG