Доступність посилання

ТОП новини

Виборчих десантників Януковича обманули.


Михайло Снігур

2-го листопада у Дніпропетровську біля будинку Індустріального технікуму на проспекті Калініна люди, найняті виборчим штабом Віктора Януковича для роботи на виборчих дільницях у Тернопільській області, вимагали виплати обіцяних їм грошей.

Повідомлення про виборчі десанти зі східних областей України до західних регіонів, що з’явилися напередодні виборів у опозиційній пресі і на інтернет-сайтах, відповідають дійсності. 2-го листопада з Тернопільської області до Дніпропетровська повернулася група таких “десантників”. З шостої години ранку до середини дня вони марно чекали, що їм виплатять обіцяні за роботу на Тернопільщині гроші.

Як розповіли самі “десантники”, районним виборчим штабом Віктора Януковича, що міститься у Індустріальному технікумі на проспекті Калініна у Дніпропетровську і ніяк не фігурує як офіційний штаб, їм було запропоновано взяти участь у роботі виборчих дільниць на Тернопільщині спостерігачами від “Партії регіонів”. Власне, про те, куди їдуть, що вони робитимуть і до якої партії належать люди, котрі пропонували їм за 5 днів роботи по 120 доларів, вони дізналися лише дорогою до Тернополя. Письмові угоди не складалися. У складі групи були понад 100 робітників, зокрема, з Дніпропетровського металургійного заводу, студентів, безробітних. Усього до Тернопільської області з Дніпропетровщини були завезені понад 2 тисячі спостерігачів.

У автобусах, попри те, що гроші сповна обіцяли виплатити перед від’їздом, їм видали по 150 гривень на особисті витрати і оплату за помешкання на 5 днів, решту було обіцяно виплатити по поверненні до Дніпропетровська. Керував групою і гроші видавав, зрозуміло, без розписок, чоловік, що рекомендувався як координатор штабу Януковича, на прізвище Шалугін. Його імені найняті ним люди не знають. До речі, і у виборчому штабі Януковича сказали, що людини з таким прізвищем у штабі немає.

Розповідає один з “виборчих десантників” на ім’я Ігор:

“Ми, звісно, там голосували. Ми брали відкріпні талони. Голосували один раз. Порушень на усіх дільницях ми не виявили. Не складено жодного акту чи протоколу. Порушення не зафіксовані. Люди там прийняли нас дуже гарно, душевно. У нас склалося таке враження, що нас хотіли зіштовхнути, поставити нас перед тими людьми у Західній Україні, начебто нас там сприймуть негативно і на цьому грунті розпалити якусь подію. А люди там, я вам скажу, чудові”.

Ігор обурений тим, як повелися організатори виборчого десанту:

“Гроші за проживання були вже перераховані, а вони з нас взяли додаткові гроші. Усі гроші просто пішли до чиєїсь кишені. Нам розповіли, що гроші ще в Києві, але ці гроші вже були сюди перераховані ще у двацятих числах перед нашою поїздкою”.

Один з товаришів Ігора, не приховуючи обурення, сказав наступне: “Звичайний лохотрон. Загнати людей бозна куди, а потім забрати собі гроші. І ми мусимо голосувати за того кандидата, котрий обдурює нас з самого початку? Нащо нам такий президент?”
XS
SM
MD
LG