Доступність посилання

ТОП новини

Соцпартія в Одесі не визнає результатів голосування,що оголошені ЦВК...


Петро Каландирець

“Ми не визнаємо оголошені Центральною виборчою комісією результати голосування 31 жовтня”. Про це радіо “Свобода” заявив перший заступник керівника виборчого штабу Олександра Мороза Микола Салтановський.

Одесити продовжують жваво обговорювати результати голосування 31 жовтня
Соціалістична партія України на Одещині зафіксувала численні порушення чинного Законодавства “Про вибори” під час голосування 31 жовтня. Мали місце виведення активістів Соціалістичної партії зі складу окружних комісій ввечері 30 жовтня, зафіксовані численні факти порушень права виборців на голосування у зв’язку з відсутністю їхніх прізвищ у списках.

Одразу після завершення паралельного підрахунку голосів Одеський обласний штаб Олександра Мороза готуватиме позови до суду з вимогою не визнавати результати голосування в регіоні. Вже зібрані численні акти про порушення, скарги виборців.

Натомість перший заступник керівника обласного штабу Олександра Мороза Микола Салтановський не вірить у спроможність судів ухвалити рішення на користь Закону.

Микола Салтановський: “Ми вважаємо, що і прокуратура неналежним чином буде реагувати на наші скарги. Але ми повинні поставити їх перед фактом нашого звернення і висловити вимогу про реагування на виявлені порушення”.

Чимало одеситів не знайшли своїх прізвищ у списках для голосування
Перший заступник керівника Одеського обласного виборчого штабу Олександра Мороза Микола Салтановський вважає цілком реальним рішення лідера Соціалістичної партії України про підтримку у другому турі голосування кандидатури лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка. Це питання, найімовірніше, буде ухвалене найближчої суботи на зборах у Києві.

Микола Салтановський: “Ясна річ, що якщо визначений меморандум буде підписаний між блоком “Наша Україна” і Соціалістичною партією або між нашими лідерами, тут немає принципового значення, тоді ми готові підтримати і непогано попрацювати на кандидата Ющенка. В Одеській області, у деяких районах, у нашого кандидата є навіть перевага над Віктором Ющенком”.

Соцпартія може у разі досягнення угоди додати голосів лідеру блоку “Наша Україна”. Одеський штаб Олександра Мороза налаштований на взаєморозуміння між обома лідерами.

Про порушення під час голосування 31 жовтня в Одесі кажуть не лише представники штабів кандидатів на посаду Президента України. Занепокоєння висловив і благодійний правозахисний Фонд “Рутенія”.

Президент благодійного Фонду "Рутенія" в Одесі Алла Користовська
Говорить Президент Фонду “Рутенія” Алла Користовська: “Багато людей звернулися зі скаргами, що їхнє право на участь у голосуванні блоковане відсутністю їхніх прізвищ у списках. Цілі багатоквартирні будинки зникли.

Заарештованих у СІЗо №21 в Одесі зобов’язали проголосувати далеко до виборів. Вони вже опинилися на волі, але їхні голоси зараховані були таким чином, що вони голосували у день виборів. Не розумію я таких виборів. Це схоже на шахрайський вибрик”.


Фонд “Рутенія” висловив стурбованість і з приводу непорозуміння, яке досі існує між прихильниками Віктора Ющенка і обласним штабом згаданого кандидата на посаду Президента України.
XS
SM
MD
LG